Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

CIA hledá zájemce přes Instagram. První fotkou je stůl plný věcí spojených s prací agentů

Média

  14:07
PRAHA - Americká Ústřední zpravodajská služba (CIA) má od čtvrtka účet na Instagramu, od tohoto kroku si CIA slibuje, že zpropaguje svou práci a skrze sociální síť přibere do svých řad další mladé zájemce.

První fotka CIA na Instagramu. foto: Instagram/CIA

Zemřel agent CIA Tony Mendez. Proslavil ho film Argo

Zpravodajská služba je už nějakou dobu aktivní na Twitteru a Facebooku. Založení účtu na Instagramu avizovala ředitelka CIA Gina Haspelová. „Připojení se k Instagramu je dalším ze způsobů, pomocí něhož můžeme sdílet příběhy CIA a rekrutovat do služby mladé Američany,“ uvedla pro server The Verge krok CIA její mluvčí Chelsea Robinsonová.

Stánek CIA ve Washingtonu.
Vstup do centrály americké zpravodajské služby CIA v americkém Langley.

Robinsonová dále tvrdí, že prostřednictvím účtu CIA umožní lidem nahlédnout do života agentů, kteří jsou v jejich službách. Žádná selfie z tajných lokalit ale neslibuje. „Pokoušíme se tím vzbudit zvědavost uživatelů Instagramu ohledně toho, jak nás jednotlivé mise zavádějí na místa, na kteří ostatní nemohou,“ doplnila mluvčí.

Jako svůj první příspěvek uveřejnila CIA pracovní stůl pokrytý celou řadou předmětů různě spojených s prací agentů. Pozornost zaujme i taška Top secret, poznámkový sešit s nápisem v arabštině a nebo bankovky různých cizích měn,

Během pár hodin získal účet desetitisíce sledujících, mezi kterými se téměř okamžitě našla celá řada úspěšných řešitelů špionážní hádanky.

Na Facebooku má pro porovnání Ústřední zpravodajská služba asi 865 tisíc sledujících, zatímco na Twitteru se počet jejích sledujících pohybuje dokonce okolo 2,58 milionu.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...