2. května 2019 • 16:50

Strýcová jasně přehrála Siniakovou, semifinále si v Praze zahraje i Muchová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Muchová a Barbora Strýcová jsou na tenisovém turnaji WTA v Praze v semifinále. Muchová si v dnešním čtvrtfinálovém utkání na J&T Banka Prague Open poradila s Ruskou Natalií Vichljancevovou 6:3, 6:4 a je poprvé na nejvyšším ženském okruhu mezi nejlepší čtveřicí. Strýcová na antuce ve Stromovce nečekaně hladce porazila krajanku Kateřinu Siniakovou 6:1 a 6:2.



Muchová uspěla šestkrát při servisu soupeřky i proto, že ruská tenistka udělala deset dvojchyb. Ve druhé sadě vedla vítězka Pardubické juniorky z roku 2014 už 5:2, pak ztratila dvě hry. "Trošku jsem polevila a myslela si, že se to dohraje samo," řekla. Drama ale nedopustila a zápas ukončila čistou hrou po hodině a půl hry.

"Je to super. A ještě v Praze, to je dvojnásobná radost," radovala se svěřenkyně slovenského kouče Emila Miškeho z prvního semifinále na okruhu WTA. Ve dvouhře hrála Muchová semifinále naposledy loni na turnaji ITF v rodné Olomouci.

O finále si dvaadvacetiletá dcera bývalého fotbalisty Josefa Muchy zahraje proti Bernardě Peraové z USA, která vyřadila turnajovou trojku Wang Čchiang z Číny. "Je šikovná, zase to bude těžké. Musím načerpat síly," řekla Muchová.

Strýcová a Siniaková se v pražském čtvrtfinále utkaly už potřetí a stejně jako předloni uspěla zkušenější Strýcová. Zatímco v roce 2017 ale potřebovala tři sety, tentokrát dominovala a mečbol proměnila za hodinu a devět minut.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 tisíc dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Muchová (ČR) - Vichljancevová (Rus.) 6:3, 6:4
Peraová (USA) - Wang Čchiang (3-Čína) 6:0, 6:7 (5:7), 6:3
Strýcová (9-ČR) - Siniaková (6-ČR) 6:1, 6:2.

Peschkeová sahá po hattricku

Tenistka Květa Peschkeová může ve čtyřhře slavit hattrick na pražském turnaji WTA. Bývalá vítězka Wimbledonu postoupila na antuce ve Stromovce do finále J&T Banka Prague Open s Američankou českého původu Nicole Melicharovou a mají na dosah obhajobu titulu. V pátečním finále se nejvýše nasazený pár utká se slovensko-ruskou dvojicí Viktoria Kužmová, Anna Kalinská.

Třiačtyřicetiletá Peschkeová kralovala pražskému turnaji poprvé v roce 2017 s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou, loni už triumfovala s Melicharovou.

"Asi mi to tady svědčí. Užívám si domácí pobyt a je to super. Jsem moc ráda, že jsme zase ve finále," řekla Peschkeová po výhře v semifinále nad Češkami Denisou Allertovou a Terezou Smitkovou 6:4, 1:6 a 10:8.

Vítězka Wimbledonu z roku 2011 Peschkeová třikrát ovládla turnaj v deblu jen v hale v Paříži (2005, 2006 a 2014). Třikrát za sebou ale může uspět poprvé. "To by bylo zajímavé. Budeme se snažit," řekla majitelka 32. deblových vavřínů.

S Melicharovou na úvod roku ovládly čtyřhru v Brisbane, ale od té doby se jim nedařilo. V poslední době prohrály šest ze sedmi zápasů, čtyřikrát v super tie-breaku. "Chybělo nám vždycky pár míčků. Snad jsme to teďka konečně prolomily," řekla Peschkeová. V Praze vyhrály v super tie-breaku všechny tři zápasy.

Čtyřhra - semifinále:
Melicharová, Peschkeová (1-USA/ČR) - Allertová, Smitková (ČR) 6:4, 1:6, 10:8.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud