Hlavní obsah

Komplikace pro Liverpool! Do odvety semifinále Ligy mistrů jde bez dvojice hvězdných útočníků

Fotbalisté Liverpoolu čelí před úterní odvetou semifinálového utkání Ligy mistrů proti Barceloně nepříjemnému problému. Do boje totiž nebude schopna zasáhnout hned dvojice důležitých ofenzivních hráčů - Roberto Firmino a Mohamed Salah. Druhý jmenovaný se zranil v posledním ligovém utkání proti Newcastlu, v němž se srazil se slovenským gólmanem Martinem Dúbravkou.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Mohamed Salah do odvety semifinále Ligy mistrů nezasáhne.

Článek

Se Salahem to už na první pohled nevypadalo vůbec dobře. Za stavu 2:2 kvůli nešťastnému střetu s Dúbravkou utrpěl ránu do hlavu a nějakou chvíli zůstal jen nehybně ležet na trávníku. Následně musel být dokonce ze hřiště odnesen na nosítkách.

To Firmino se v utkání s Newcastlem neukázal vůbec. Trápí ho svalové zranění, a právě to ho nepustí ani do utkání Ligy mistrů.

Newcastle nakonec porazili i bez elitních forvardů, ale co Barcelona?

Liverpoolu se nakonec i bez Salaha a Firmina podařilo uhrát proti Newcastlu všechny tři body, když zvítězil 3:2. Klub z Anfield Road se tak posunul do čela tabulky, a to minimálně do pondělního večera, kdy je na programu duel mezi Manchesterem City a Leicesterem. Právě klub vedený Pepem Guardiolou by se v případě výhry opět posunul o jediný bod do čela tabulky.

Zranění obou elitních útočníků ale nyní znamená komplikaci nejen v boji o titul v Premier League, ale také v boji o finále Ligy mistrů. Už po zápase proti Newcastlu se spekulovalo o možnosti, že Salah do semifinálové odvety nebude schopen zasáhnout, což se nyní potvrdilo.

Foto: Carl Recine, Reuters

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp.

A tím, že nebude k dispozici ani Firmino, je celá situace samozřejmě ještě komplikovanější. Pokud chce totiž Liverpool postoupit do finále, bude muset smazat tříbrankové manko z úvodního duelu.

A závažnost situace si uvědomuje i manažer Liverpoolu Jürgen Klopp. "Dva z jedněch z nejlepších světových útočníků zítra nebudou k dispozici a my musíme dát čtyři góly," citoval Němce v pondělí server BBC Sport.

"To nám život zrovna nezjednodušuje, ale budeme se snažit 90 minut, abychom oslavili celé tažení Ligou mistrů a dali mu to správné zakončení," uvedl Klopp.

Jak si Liverpool bez svých útočných hvězd v odvetě semifinále Ligy mistrů proti Barceloně povede, to zjistíme už v úterý.

Reklama