Otevřená severní tribuna na zápas Slavia - Plzeň. Odvolací komise vyhověla žádosti policie a sešívaných

Fotbalová Slavia bude mít na nedělní šlágr druhého kola nadstavby první ligy a přímý souboj o titul s Plzní otevřenou severní tribunu. Odvolací komise Fotbalové asociace ČR na žádost policie z bezpečnostních důvodů vyhověla vršovickému klubu s prosbou o odložení disciplinárního trestu z minulého týdne. Disciplinární komise Pražanům za opakující se výtržnosti fanoušků uzavřela tribunu za brankou, kde sídlí „kotel“, na dvě soutěžní utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie při děkovačce se svými fanoušky po zápase s Chelsea

Fotbalisté Slavie při děkovačce se svými fanoušky po zápase s Chelsea | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Policie se obávala, že by se fanoušci ze severní tribuny přesunuli na jižní a dostali by se do blízkosti sektoru s plzeňskými příznivci. „Policie opakovaně kvůli bezpečnosti fotbalovou asociaci požádala o zrušení vykonatelnosti rozhodnutí disciplinární komise LFA, stejně jako Slavia Praha. Těmto žádostem jsem na základě pečlivé analýzy nakonec vyhověl,“ uvedl v tiskové zprávě předseda odvolací komise Jan Lego.

Účet pro Slavii za Mol Cup. Na dvě utkání uzavřená tribuna a pokuty 100 000 klubu a 30 000 pro Řeháka

Číst článek

„Bezpečnost na stadionech i jeho okolí by pro nás měla být prioritou číslo jedna, a proto nebylo možné důvodné žádosti policie přehlížet,“ dodal Lego. O samotném odvolání Slavie proti trestu rozhodne komise během následujícího týdne.

Slávisté byli po opakujících se prohřešcích fanoušků v podmínce a po semifinále domácího poháru se Spartou jim disciplinárka proměnila trest v nepodmíněný. Vedle uzavření severní tribuny jim komise uložila pokutu 100 tisíc korun. Pražané se následně odvolali a požádali o odklad trestu.

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík se před zápasem s Plzní zaručil za to, že fanoušci se žádných dalších výtržností nedopustí. „Zápas Slavie Praha a Viktorie Plzeň se bude hrát před plnými tribunami tak, jak si to faktické finále soutěže zaslouží. Klub převzal garanci za svoje fanoušky - žádné pyro, žádné předměty na plochu,“ uvedl Tvrdík na twitteru.

Zápas Slavie s Plzní bude zřejmě klíčovým soubojem o titul. Červenobílí čtyři kola před koncem nadstavby vedou tabulku o dva body před Viktorií.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme