Hlavní obsah

Šťastný Hertl po postupu zářil: Musíme jednoduše dřít dál! Je to zvíře, jásá odborník

San Jose/Praha

Tenhle hokejový Žralok umí kousat. I když je z Čech. Kanonýr Tomáš Hertl řádí v play off NHL v dresu San Jose a sklízí obdiv expertů. Týmu pomohl v rozhodující bitvě s Coloradem gólem a asistencí a dělí se o první místo v kanadském bodování play off NHL. Tým San Jose nyní čeká konferenční finále proti St. Louis Blues.

Foto: Josie Lepe, ČTK/AP

Hokejový útočník San Jose Sharks Tomáš Hertl slaví. Gólem a asistencí pomohl Žralokům k postupu přes Colorado v play off NHL.

Článek

Zdá se to být už skoro taková malá jistota, že Tomáš Hertl předvede skvělý výkon. Slávistický odchovanec v letošní sezoně řádí a zazářil i v nočním zápase NHL. V rozhodujícím duelu proti Coloradu nejprve přihrál na gól, ale to mu nestačilo.

Ještě v první třetině pak sám skóroval, když si šikovně najel k brance a po přihrávce kapitána Pavelskiho umístil puk do sítě. Ačkoli to pak ještě byly nervy, i díky Hertlově zásahu mohou Sharks slavit postup do konferenčního finále.

Superfanoušci

Po zápase český útočník nešetřil úsměvy a chválil fanoušky San Jose. „Jsou to superfanoušci, jsme z nich nadšení," jásal.

„Musíme jednoduše dřít dál, stejně jako oni!" uzavřela šťastná osmačtyřicítka, která je nyní miláčkem příznivců San Jose.

Ti české hvězdě dávají najevo svou náklonnost i na sociálních sítích - někteří přímo pod video, ve kterém je velebí. „Je to národní poklad," píše jedna z fanynek na Twitteru.

„Hertla musíte milovat! Ten úsměv a pozitivní přístup, který má, je nakažlivý," jásá fanoušek s přezdívkou Johnathan.

Z výkonů Hertla jsou nadšení i novináři. Třeba Dimitri Filipovic jej nazval zvířetem. A spočítal, kolik velkých příležitostí už během play-off Hertl měl.

"Dostal se už do dvaačtyřiceti nebezpečných situací (včetně pěti tento večer). Nikdo jiný nedosáhl ani třiceti," chválí českého útočníka novinář píšící pro Yahoo a ESPN.

Hertl dalšími body opět potvrdil formu, kterou letos disponuje. Na svém kontě má v play off už devět gólů a pět asistencí a v kanadském bodování je na děleném prvním místě. Celkově jde o jeho nejlepší sezonu v NHL.

Už v základní části překonal co do počtu bodů i gólů svou dosud nejvydařenější sezonu 2015/2016, kdy si ve 101 zápasech připsal celkem 57 kanadských bodů, a sečteme-li jeho letošní body z play-off i základní části, dosáhl Hertl v 91 zápasech již na 88 kanadských bodů, průměrně má tedy skoro jeden bod na zápas.

Dokráčí se San Jose až do samotného finále a zahraje si o Stanley Cup?

Reklama