Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobil s Androidem vyrobili Číňané

Novinky, mif

Výrobci chytrých telefonů se neustále předhánějí v tom, kdo vyrobí ten nejvýkonnější chytrý telefon na světě. Zlato za první místo míří tentokráte do Číny, neboť nejrychlejším přístrojem na pultech obchodů je aktuálně Xiaomi Mi 9. Vyplývá to z výsledků benchmarkové utility AnTuTu.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 9

Článek

AnTuTu je využíváno v různých koutech světa v měření výkonu telefonů a tabletů. Tato aplikace je zajímavá především tím, že testy často dělají samotní uživatelé, vzorek nasbíraných dat tak nepochází pouze z jednoho konkrétního telefonu, ale v ideálním případě z tisíců různých přístrojů.

Z naměřených výsledků se pak dělá průměr, podle kterého se následně sestavuje tabulka s nejrychlejšími smartphony na světě. Ještě donedávna patřilo prvenství modelu Galaxy S10 od společnosti Samsung, který se však v novém hodnocení posunul až na druhou příčku. Tím nejvýkonnějším smartphonem na světě je v současnosti model Xiaomi Mi 9.

Druhý Samsung, třetí Vivo

Prvenství si čínský model Mi 9 vysloužil díky průměrnému skóre 371 423 bodů. Galaxy S10 pak získal 358 845 bodů, třetí příčka patří díky hodnocení 356 004 modelu Vivo iQOO Monster. Ten se však v Česku oficiálně neprodává.

Foto: repro AnTuTu

Nejrychlejší telefony s Androidem podle AnTuTu

Tak vysoké skóre získal model Mi 9 díky osmijádrovému procesoru Qualcomm Snapdragon 855, který pracuje při taktu až 3 GHz. Tento čipset sice využívají i další výrobci ve svých telefonech, ale společnosti Xiaomi se ho patrně podařilo vyladit nejlépe. Do vínku dostal přístroj také 6 GB operační paměti a 64GB úložiště. V prodeji je nicméně také verze se 128GB prostorem pro data.

Lákadlem je u tohoto přístroje také líbivý design, který kombinuje kovovou a skleněnou konstrukci. Prakticky celou čelní stranu lemuje velký 6,4palcový AMOLED displej s rozlišením Full HD+ (1080 x 2340 pixelů), pouze podél horního okraje je malá kapka, ve které se ukrývá čelní kamera. Zadní strana pak díky speciální povrchové úpravě láká na zajímavé odlesky.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 9

Nejlepší kamera na trhu

Další předností má být u modelu Xiaomi Mi 9 kamera, respektive kamery. Na zadní straně je trojitá optika, která se skládá z hlavního 48MPx fotoaparátu, druhého 16MPx senzoru s širokoúhlým záběrem a konečně 12MPx fotoaparátu s dvojnásobným optickým zoomem. Podle DxO Mark je nová devítka aktuálně nejlepším telefonem pro natáčení videa na trhu. Mezi fotomobily se pak přístroj umístil jako čtvrtý.

Základní provedení modelu Xiaomi Mi 9 vyjde v tuzemských obchodech na 12 999 Kč, což je s ohledem na nabízený výkon velmi atraktivní cena.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 9

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám