Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

ČT chystá hokejové žně. Na webu nabídne góly a sestřihy, duely živě i v HbbTV

Už jednapadesátý světový šampionát, který se objeví na obrazovkách České televize. To je mistrovství světa v Bratislavě a Košicích. Jako již tradičně nabídne od pátku všechny přímé přenosy web ctsport.cz, stejně jako obsáhlý videoarchiv se všemi sestřihy a nejdůležitějšími akcemi dostupný rovněž z aplikace HbbTV. Hokejové žně mohou opět začít.

Modré hokejové tlačítko v HbbTV
zdroj: Česká televize

Na stadion Ondreje Nepely se kamery České televize vrací přesně po šedesáti letech od 1. televizního mistrovství světa v tuzemsku v roce 1959. "Odvysíláme živě všech čtyřiašedesát utkání," zve k vysílání autor projektu, komentátor a průvodce studiem Robert Záruba.ˇ

Časově překrývané zápasy budou k dispozici živě na webu ctsport.cz a v aplikaci HbbTV, později pak také v televizi ze záznamu.

Televizní utkání vždy doprovodí Studio MS, kterým provedou Jiří Hölzel a Robert Záruba s experty a jež je ČT postaveno přímo v bratislavské aréně. Sídlí však na opačné straně stadionu, než kde bylo před osmi lety.

"Nejdůležitější je, že jsme zase v dění, nejsme odříznuti od atmosféry. Máme tu speciální kameru, kdy si můžeme natáčet své příběhy, své hráče do našeho programu. To mi přijde jako nejvíce unikátní," říká režisér Jan Celner.

"Vysílání zajišťuje z místa zhruba 31 zaměstnanců a spolupracovníků České televize," doplňuje vedoucí produkce Jaromír Bauer. Osmikamerový přenosový vůz bude zajišťovat předzápasový a přestávkový program, mezinárodní obrázek vyrábí mezinárodní společnost.

Tradičně je připraven plně responzivní web ctsport.cz, který před několika měsíci prošel moderním faceliftem a vedle aktuálního zpravodajství a exkluzivních informací nabízí obsáhlý videoarchiv se sestřihy a záznamy zápasů i nejdůležitějšími akcemi. Nechybí ani kompletní program a výsledkový servis.

Lidé ČT na mistrovství světa

Zápasy v Bratislavě budou komentovat Robert Záruba a Tomáš Jílek, experti David Pospíšil, Milan Antoš a Petr Hubáček. V Košicích se budou střídat Michal Dusík a Ondřej Zamazal s expertem Martinem Procházkou.

Z reportérské pozice se přihlásí Darina Vymětalíková, která bude sledovat zejména národní tým, a Ondřej Tomek, jenž mimo jiné zprostředkuje atmosféru před bratislavskou arénou, kde se čeká nápor českých fanoušků.

"V rámci nového designu webu se budeme snažit nabídnout přehlednější kombinaci aktuálního zpravodajského servisu a tradičně bohatého video obsahu," říká vedoucí redaktor ctsport.cz Jiří Kalemba.

"Na webu bude každý gól, statistika, výsledek, zajímavý moment, silný příběh i kuriozita mistrovství," dodává.

Web ctsport.cz má přímo v dějišti MS v Bratislavě i svého redaktora. "Díky jeho přítomnosti budeme pokračovat v bonusovém obsahu na sociálních sítích, kde diváci najdou zákulisní informace a dění kolem národního i našeho televizního týmu komentátorů a reportérů," popisuje Kalemba.

Zimní stadion Ondreje Nepely v Bratislavě
zdroj: ČTK autor: Jan Koller

"S přípravou webu jsme ve spolupráci s redakcí začali zhruba od února. V posledních týdnech jsme navíc s vývojáři ladili zobrazení a funkčnost nouzové stránky a implementaci zpracovaného grafického návrhu," popisuje produktová manažerka Pavlína z Nových médií ČT.

ČT připravila k mistrovství také aplikaci HbbTV, i v ní jsou k dispozici všechna důležitá videa a přímé přenosy. "Nová verze v moderní grafice s novým přehrávačem je dostupná přes červené tlačítko, a to na všech programech ČT," vysvětluje vedoucí teletextu a HbbTV Jan Zeman.

Na ČT sport je navíc k dispozici modré hokejové tlačítko. "Příznivci hokeje tak nemusí přistupovat k aplikaci přes standardní rozcestník s názvem ČT bod, ale mohou využít zkrácenou cestu přes modré tlačítko," dodává Zeman.

Novinkou v nabídce HbbTV je aplikace ČT sport online vysílání, která bude dostupná přes zelené tlačítko. Kromě hokejových přenosů bude zahrnovat i další sportovní internetové přenosy, které vysíláme. "Zůstane dostupná i po skončení hokejového šampionátu," zdůrazňuje Zeman.

Podrobné zpravodajství ze šampionátu nabídne také Teletext, na němž je od stránky 420 speciální, třicetistránková rubrika.

Všechny informace o MS si můžete poslechnout ve speciálním Hokej fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články