Hlavní obsah

Majitelka si byt v novostavbě doladila k obrazu svému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byt o dispozici 3+kk v bytovém domě v menším městě nedaleko Prahy byl právě dokončenou novostavbou, když do něj přišla majitelka - paní Marcela. Podívejte se, jak s pomocí bytových designérů interiér zařídila k obrazu svému.

Foto: totostudio a časopis Bydlení mezi panely (8x)

Příjemný celek vytváří obývací pokoj spojený s kuchyní a jídelním koutem.

Článek

Paní Marcela je aktivní paní před důchodem, která dojíždí za prací do hlavního města. Proto hledala bydlení v dobré dopravní dostupnosti, avšak v klidné lokalitě mimo ruch velkoměsta.

Do oka jí padl prostorný byt o rozloze 80 m2, ve kterém bude mít dostatek prostoru pro sebe i pro návštěvy rodiny s vnoučaty. Byt navíc disponuje prostornou komorou.

Ačkoli se jednalo o novostavbu bytu, navrhli designéři z totostudia několik drobných stavebních změn.

Jednoduchá skříň v chodbě nabízí vše potřebné.

„Do spojené místnosti kuchyně s obývákem se vstupovalo hned dvojími dveřmi. Druhé dveře však byly nevyužité, a navíc zabíraly volnou stěnu pro nábytek. Proto jsme doporučili dveře zazdít, a naopak rozšířit hlavní dveře do kuchyně z původních 70 cm o deset centimetrů,“ vysvětluje Věra Tomíčková, spoluautorka interiéru bytu.

Byt se nachází v klidné lokalitě.

Další dveře byly odstraněny v chodbě - vzhledem k tomu, že majitelka žije v bytě sama, nebyly zde potřeba. Místo dveří vznikl širší průchod, který spojil prostor zádveří s chodbou k ložnicím.

Foto: totostudio a časopis Bydlení mezi panely

Designéři navrhli v novém bytě několik změn.

Úpravám se nevyhnula elektroinstalace. Nad jídelním stolem navíc přibylo stropní osvětlení, jehož ovládání bylo vyřešeno dálkovým spínačem.

Ostatně se světly si designéři opravdu vyhráli, stylově k sobě ladí, některá vynikají svým výrazným designem, jiná design ostatních respektují.

Obývací pokoj je spojen s kuchyní a jídelním koutem, vytváří příjemný celek. Jeden pokoj využívá majitelka jako ložnici, druhý jako pracovnu a příležitostný pokoj pro hosty. V něm se nachází rozkládací pohovka i zázemí pro návštěvu, pro více hostů lze využít také kvalitní rozložení pohovky v obýváku.

V ložnici majitelky je nábytek v bílém lesku, který zdobí jemný dekor vlnek.

Ložnice majitelky bytu je doslova perlou, nábytek v bílém lesku zdobí jemný dekor vlnek, který se opakuje i na nábytku v chodbě.

Veškerý nábytek je vyrobený na míru. „Výroba rohového stolu v pracovně byla náročná,“ komentuje Petr Tomíček, spoluautor realizace, „protože místnost nemá pravý úhel a stůl byl tak řešený atypicky.“

„V ložnici jsme si pak dali záležet na detailu řešení peřiňáku, rušivé hliníkové prvky kování vestavné skříně se lakovaly do bílé barvy,“ dodává.

Jeden pokoj využívá majitelka jako pracovnu.

Designéři použili květinový vzor na tapetách, jednobarevné tapety a textilie ladí do jemných dámských barev.

Motiv se v různých obměnách nese celým bytem. Kromě designu se zde myslelo na praktičnost. Zejména v předsíni je vidět dokonalé využití úložného prostoru.

V pokoji pro hosty je umístěna rozkládací pohovka i zázemí pro případné návštěvy.

Zařízení interiéru nového bytu s designéry si paní Marcela pochvaluje.

„V bytě se bydlí moc dobře, zvyknout si na jiné prostředí mi nedělalo problém, a to hlavně díky perfektnímu návrhu, dozorování jeho realizace a dobře odvedené práci řemeslníků.“

Do malé koupelny se vešla vana.

Manželé Věra a Petr Tomíčkovi se designu věnují souvisle od roku 2001. Zabývají se návrhy a realizacemi soukromých i komerčních interiérů.

Může se vám hodit na Seznamu:

Technické údaje

Typ projektu: novostavba bytu

Výměra rekonstruovaných prostor: 80 m2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám