Hlavní obsah

Jablonec - Baník 2:0Ostrava na lopatkách, na čtvrtou příčku ztrácí devět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Trávník (penalta) 1 : 0
81. Doležal 2 : 0
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.czPrávo
Aktualizováno

Jablonec přesně po čtrnácti dnech znovu porazil Ostravu. Po výhře 4:0 v posledním kole základní části ji doma zdolal i ve skupině o titul, tentokrát 2:0. Výhru jen z tribuny sledoval kouč Petr Rada, který si tak odpykal první polovinu trestu. Jablonec rozhodl o výhře ve druhé půli, Trávník proměnil penaltu, tři body jistil Severočechům útočník Doležal. Čtvrtý Jablonec si na Baník vytvořil devítibodový náskok.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Martin Doležal z Jablonce a Arťom Mešaninov z Ostravy v utkání nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Severočeši se ziskem tří bodů notně přiblížili definitivě čtvrtého místa. Ostrava je již předstihnout nemůže. Teoretickou šanci by měl ještě rival z Liberce, pokud by dokázal v sobotu večer zvítězit na Letné.

O prvním triumfu ve skupině o titul rozhodl Michal Trávník, který v 50. minutě proměnil pokutový kop nařízený za faul Jakuba Bolfa. Ten v pokutovém území stáhl Eduarda Sobola. Pojistku v závěru přidal po závaru před brankou svým patnáctým zásahem v sezoně Martin Doležal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada je impulzivní člověk.

První větší šanci duelu si však vypracovala Ostrava. V 11. minutě dobře vypálil zpoza vápna Ondřej Šašinka, gólman Vlastimil Hrubý jeho střelu vyrazil.

Domácí v první části hrozili především po centrech Trávníka z pravé strany. Ve 23. minutě Doležal v akrobatické pozici poslal míč jen vedle tyče, stejně tak hlavičkoval pouze těsně mimo Vladimir Jovovič v minutě 39. Černohorský reprezentant pak mohl otevřít skóre gólem do šatny, ale dobrá střela z hranice šestnáctky mířila kousek nad břevno. Oba týmy v prvním poločase trefili branku jen jednou, na obou stranách scházela lepší předfinální a finální fáze.

Skóre se však změnilo brzy po pauze. Bolf fauloval Sobola a desítku posvětil videorozhodčí. Trávník ji musel proměnit nadvakrát. První pokus neplatil, neboť sudí Jan Machálek pískl, když Doležal přistrčil Martina Filla a viděl žlutou kartu. Trávník při opakované exekuci zvolil znovu střelu k pravé tyči.

Vedení Jablonec nastartoval, domácí měli několik šancí, jak náskok navýšit, ale počínali si podobně jako v minulém kole v Plzni, kde dobré příležitosti prohospodařili. Tentokrát se druhé branky dočkali, když druhý gól vstřelil Doležal.

Baník hrozil minimálně. V 71. minutě však nechybělo příliš, aby hostující kapitán Jiří Fleišman vyrovnal z přímého volného kopu. Zelenobílí tak potvrdili, že se jim na Ostravu daří. Ta z posledních sedmnácti vzájemných ligových utkání s Jabloncem slavila jen jednou.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
FK Jablonec - Baník Ostrava 2:0 (0:0)
Branky: 50. Trávník z pen., 81. Doležal. Rozhodčí: Machálek - Kotík, Caletka - Adam (video). ŽK: Doležal, Břečka - Mešaninov. Diváci: 2887.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman - Kratochvíl, Trávník (82. Acosta), Považanec (87. Pilík), Jovovič (90.+2 Vatajelu) - Doležal. Trenér: Klucký.
Ostrava: Budinský - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Bolf (85. Pazdera), Mešaninov, Hrubý (63. Jirásek), Holzer - Kuzmanovič (54. Diop), O. Šašinka. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: