Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zamával a stadion v Bratislavě málem spadl. Jágr nabízel Říhovi služby a vystrašil maséra

Před osmi lety na šampionátu v Bratislavě řádil na ledě ještě jako hráč, letošní mistrovství světa na stejném místě už sleduje Jaromír Jágr jen jako divák. To ale neznamená, že by si zápas Česka s Norskem neužil. Jeho nástupci nasázeli při drtivé výhře sedm branek, fanoušci několikrát skandovali jeho jména a legendární útočník rozdával fórky a úsměvy na všechny strany.

Jaromír Jágr a Michael Frolík
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Když se na kostce nad ledem objevil krátce před koncem druhé třetiny Jágr, jemuž se v této sezoně podařilo dovést Kladno zpět mezi českou elitu, hladina decibelů se vyrovnala jásotu po gólech. Druhý nejproduktivnější hráč historie NHL se dočkal skandování svého jména, jako kdyby právě rozhodl finále šampionátu. Pár hodin předtím žertem nabízel své služby šéfovi české střídačky.

"Zrovna projíždím hranice. Bágl a hokejky mám s sebou, telefon na Říhu mám taky, ale zatím mi to nezvedá. Asi mě nemá uloženého," hlásil naoko posmutněle sedmačtyřicetiletý Jágr na svém facebookovém profilu. Připojil také tip na to, že český výběr naváže na úvodní výhru se Švédy.

"Většina prohlašuje povinné tři body, ale tato utkání bývají těžká. Možná se projeví únava a soupeř nemá co ztratit. Přesto věřím ve vítězství našeho týmu a myslím, že jednu z branek vstřelí Jaškin, nebo Palát."

Je nám líto, video expirovalo.
Návštěva Jaromíra Jágra kabiny národního týmu po výhře nad Norskem

S odhadem úspěšných střelců Jágr minul, ale na náladě mu to neubralo. V lóži si zápas vychutnal společně se známými. Všichni se bavili tím, co na ledě viděli. Češi vyhráli po zdařilém výkonu vysoko 7:2. Po zápase tak legendární "osmašedesátka" chválila všechny  od hráčů až po kustody, které svým příjezdem trochu vyděsil. 

"Vondrc (Petr Ondráček) koukal, když jsem mu řekl, ať mi nabrousí polobotky. Šmiďák (Zdeněk Šmíd) byl zase nervózní, když mě viděl. Myslel si, že budu chtít vyklepat nohy," vtipkoval dobře naladěný Jágr, kterému se vystoupení skutečně líbilo.

Třemi body se pod výhru podepsal útočník Frolík. Dva góly dal, k tomu připojil i jednu nahrávku a získal díky tomu cenu pro nejlepšího hráče českého týmu ve večerním utkání. Po jeho skončení mu ji na ledové ploše předal právě Jágr.

"Je to samozřejmě trošku speciální, když vám taková legenda může předat cenu. Měl jsem šanci ho potkat v Calgary a trošku ho poznat blíž. Říkal mi, že mě rád vidí a že nám přeje štěstí, ať makáme pořád dál," komentoval Frolík setkání dvou kladenských odchovanců.

Jágr pak ještě navštívil českou kabinu, kde je ale přítomen už od samého začátku šampionátu. A to díky obrovské fotografii, na níž je zachycen při vystoupení na domácím MS 2015 v Praze. Jágr ji doplnil vlastnoručně připojeným vzkazem "Jedině zlato!" a podpisem.

Návtěvu kabiny a svoji fotku také vtipně okomentoval. "Všimli jste si, že dáváme strašně moc gólů. A víte proč? Poradím vám. Koukněte se, o co jsou opřený hokejky našich střelců. O jakou fotografii? Kdo je nabijí? No přece JARDA JAGR!," dodal s klasickým humorem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články