Slavia - Plzeň 3:1. Desetiminutová smršť v závěru přiblížila sešívané titulu

Po druhém kole nadstavby je jasněji, kdo ve Fortuna lize získá titul. Pražská Slavia totiž druhou Viktorii Plzeň doma porazila 3:1. Oba týmy se ve druhém poločase dostaly do obrovských šancí, prosadit se ale dokázal až deset minut před koncem Lukáš Masopust a odstartoval tak sešívanou euforii.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 19:53 12. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólová radost Lukáše Masopusta. Titulová?

Gólová radost Lukáše Masopusta. Titulová? | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Slávisté do jednoho z nejdůležitějších zápasů sezony nastoupili ve stejné sestavě jako v prvním zápase nadstavby v Liberci, zato Pavel Vrba stále hledá ideální složení stoperské dvojice. A obrana Plzně s Lukášem Hejdou a Jakubem Brabcem uprostřed měla v úvodu víc práce.

ONLINE: Slavia - Plzeň 3:1

Číst článek

Už v šesté minutě se oranžovou obranou prodíral Peter Olayinka, jenže jeho kostrbaté zakončení šlo pouze do Aleše Hrušky. Gólman Viktorie byl na svém místě i po deseti minutách po rohovém kopu Josefa Hušbauera a hlavičce Simona Deliho.

Hruška při výkopech už v úvodní fázi zápasu tu a tam tahal vteřinky, čímže nejen provokoval domácí fanoušky, ale také pomohl otupit úvodní tlak sešívaných.

První poločas pak přešel spíš v urputný boj než ve fotbalovou podívanou na nejlepší týmy ligy. Hušbauerova střela mířila pouze doprostřed, stejně jako hlavička Olayinky. Jedinou zajímavější plzeňskou možnost měl Patrik Hrošovský. Sice pálil z velké dálky, zato pořádně tvrdě. Jenže branku netrefil.

Když se přesně po 45 minutách neprodral do pokutového území Vladimír Coufal a zůstal ležet na zemi, ukončil rozhodčí Zelinka první poločas.

První gólová šance zápasu přišla krátce po přestávce. Plzeňští propadli po svém rohovém kopu a vstříc severní tribuně se řítili tři sešívaní na jediného beka. Akci táhl Lukáš Masopust a hledal Olayinku, ten ke střílenému centru nedoklouzal.

Obhájci titulu přesně 62 minut čekali na aspoň náznak příležitosti. Pak přišly dvě obrovské během patnácti vteřin. Sešívaná obrana si nepohlídala Jana Kovaříka, který byl najednou v malém vápně úplně sám, jenže jeho pokus s pomocí Kolářova zákroku skončil pouze na tyči. Na další centr se natahoval Baeuguel, jenže v akrobatické pozice na míč nedosáhl.

Slávisté útočili pod svůj kotel, který je většinu druhého poločasu přitahoval k sobě, jenže plzeňská obrana si v hlučném prostředí s 18 tisíci diváky dávala pozor, navíc vepředu číhal Beauguel a následně střídající Bakoš. Právě ten deset minut před koncem táhl přečíslení čtyř na dva.

O pár okamžiků později přišla zřejmě rozhodující akce ligového ročníku. Centrovaný míč sklepl do vápna Bořil k noze Lukáše Masopusta, který ranou k tyči zajistil otevřel skóre.

Plzeň se vrhla do útoku, jenže rychle přišel trest. Rozhodčí Zelinka viděl v pokutovém území ruku a nařídil penaltu. Tomáš Souček poslal Hrušku na druhou stranu a zdvojnásobil náskok. Když minutu před koncem Traoré zvýšil po brejku na 3:0, bylo jasno. Nic nezměnila ani výstavní Kovaříkova rána do šibenice. 

Po druhém kole nadstavby a výhře 3:1 má Slavia 76 bodů, Plzeň na druhém místě o pět méně a její šance na obhajobu titulu jsou už spíše teoretické.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 3:1 (0:0)

Branky: 81. Masopust, 87. Souček z pen., 89. Traoré - 90.+1 Kovařík. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hájek - Marek (video). ŽK: Kayamba, Procházka, Hořava, Řezník, Hejda (všichni Plzeň). Diváci: 18 327.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme