14. května 2019 • 13:15

Trest pro Slavii platí. Jeden zápas bez kotle jí ale mohou prominout

Autor: šq, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy s uzavřenou tribunou. Odvolací komise FAČR v úterý potvrdila trest pro fotbalovou Slavii, který klubu udělila Disciplinární komise LFA kvůli chování fanoušků. „Slavia tedy bude mít uzavřené sektory 106 až 110 na dvě následující soutěžní utkání. Po výkonu půlky trestu, tj. po utkání s Jabloncem, může Slavia požádat Disciplinární komisi LFA, aby rozhodla o podmíněném upuštění výkonu zbytku trestu,“ stojí v prohlášení odvolacího orgánu.



Slavia měla mít původně uzavřenou severní tribunu už na nedělní zápas druhého kola nadstavby a přímý souboj o titul s Plzní. Odvolací komise ale na žádost policie z bezpečnostních důvodů vyhověla klubu s prosbou o odložení trestu a Pražané tak měli proti Viktorii podporu "kotle". Policie se podle komise obávala, že by se fanoušci ze severní tribuny přesunuli na jižní a dostali by se do blízkosti sektoru hostů.

Po uplynutí půlky trestu, tedy po středečním utkání proti Jablonci, se může Slavia obrátit na disciplinární komisi s žádostí o prominutí zbytku postihu. To se stane s jistotou, protože druhé dotčené utkání bude to proti Spartě, a především – s velkou pravděpodobností po něm slávisté zdvihnou nad hlavu mistrovský pohár.

Na výjimečnost takového okamžiku ovšem disciplinární komise pohlížet nebude. „To pro nás nehraje roli. Jediné, co zohledníme, je chování slávistických fanoušků v utkání proti Plzni, a tam jsem žádné nepřístojnosti nezaznamenal, a v nadcházejícím zápase proti Jablonci,“ říká Richard Baček, předseda disciplinární komise.

V překladu to je jednoduché: vzorní fandové = plný Eden na mimořádné ligové finále.

Fanoušky ze severní tribuny přesune klub při utkání s Jabloncem na jižní tribunu. Příznivci, kteří mají permanentku na jihu, se mohou přesunout na náhradní místa v dražším sektoru, pokud nebudou chtít být součástí "kotle".

Slávisté v neděli s podporou severní tribuny porazili Plzeň 3:1 a v čele tabulky mají před západočeským rivalem už pětibodový náskok. Pokud ve středu s Jabloncem získají více bodů než Viktoria proti Spartě, zajistí si titul.

RENTGEN: Ospalý Limberský a sešívaná přímočarost. Čím Slavia nakročila k titulu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud