Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nastal problém. Budúcnosť Slovana v KHL je opäť ohrozená

V KHL, EBEL, českej alebo slovenskej lige? Kde bude pôsobiť hokejový Slovan Bratislava?

15.05.2019 07:39 , aktualizované: 18:03
Slovan, Zimný štadión Ondreja Nepelu Foto: ,
Pohľad na Zimný štadión Ondreja Nepelu pred zápasom Slovana.
debata (42)

Kým niektoré tímy už (aspoň na papieri) skladajú kádre na novú sezónu, klub z hlavného mesta Slovenska stále nevie, kde bude hrať.

„Máme dobrú správu. Pokračujeme v KHL. Dnes podpisujeme zmluvu s investorom, ktorého sme tak dlho naháňali,“ vravel výkonný viceprezident klubu Juraj Široký ml. koncom apríla.

Kapitál od investora mal zaistiť nielen budúcnosť klubu, ale pokryť aj jeho záväzky voči mestu a hráčom z minulosti. K 19. februáru dlhoval Slovan za prenájom štadióna takmer milión eur. Mesto mu pohrozilo vyhostením zo štadióna. Slovan mal medzičasom časť z tejto sumy uhradiť.

"Sme radi, že Slovan potvrdil príchod investora. Pravdepodobne zotrvá v KHL a do konca júla uhradí kompletne dlh,” povedal viceprimátor Bratislavy Juraj Káčer po správe od Širokého.

Uplynuli dva týždne a to je v športe dlhá doba. V slovenskom obzvlášť. Po niekoľkých dňoch ticha a nádeje zastihla fanúšikov Slovana nemilá správa.

Ruský denník Sport Express informoval, že investor si to so vstupom do klubu rozmyslel. Dôvodom má byť príliš nákladné financovanie Slovana. Klub v dôsledku okolností neodoslal vedeniu KHL potrebnú dokumentáciu.

"Podľa zdrojov Sport Expressu je vysoko pravdepodobné, že Slovan v sezóne 2019/20 nebude pôsobiť v KHL,“ tvrdia ruskí novinári.

Stanovisko v stredu popoludní vydalo vedenie súťaže:

„Viceprezident Slovana Juraj Široký ml. nás viackrát uistil, že klub investora nájde a bude pokračovať v KHL. No to sa nestalo. Doterajší sponzori boli pripravení pokračovať v podpore klubu, no nie v pokrývaní jeho dlhov, ktoré vznikli v dôsledku zlého manažmentu. Dlhy Slovana sú zároveň prekážkou pre nových investorov. Slovan k dnešnému dňu nemá financie, ktoré by zabezpečili jeho účasť v nasledujúcom ročníku KHL. Liga zostáva so všetkými zainteresovanými stranami v kontakte, aby vyriešila problém. Kalendár na novú sezónu vyhotovíme v dvoch verziách – so Slovanom a bez neho.“

Slovan má za sebou sedem sezón v KHL. Päťkrát nepostúpil do play off, v ňom prehral všetkých osem zápasov. V uplynulom ročníku padol na dno. V 62 stretnutiach zaznamenal 47 prehier, skončil posledný v súťaži.

Slovan nenapĺňa ambíciu fungovať ako liaheň pre slovenskú reprezentáciu. So zväčša priemernými cudzincami nedosahuje výsledky a prestáva lákať i fanúšikov.

Definitíva o budúcnosti Slovana by mala padnúť v najbližších týždňoch.

TV Pravda: Ako sa Radoslavovi Heclovi pozdával výkon Slovákov proti Kanade? Mal sa pískať zákrok na Dávida Buca v záverečnej tretine? Čo povedal na nešportové správanie sa fanúšikov v Košiciach? A prečo bude podľa neho kľúčom výhre s Nemeckom trpezlivosť? Pozrite si ďalšie vydanie relácie Príklep z dielne TV Pravda

Video

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #budúcnosť #HC Slovan Bratislava