Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do bránky sa proti Nemecku postaví Čiliak. Ďaloga tento týždeň hrať nebude

Marek Ďaloga, ktorý utrpel v zápase s Fínskom zranenie tváre, už začal s individuálnou prípravou. Tento týždeň však do stretnutí istotne nezasiahne.

15.05.2019 12:03 , aktualizované: 12:14
SR Košice MS2019 Hokej A Slovensko Fínsko KEX Foto: ,
Marek Čiliak v akcii počas zápasu s Fínskom.
debata (10)

Informoval o tom lekár slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Košiciach Ján Grauzel.

„Boli sme s Marekom na kontrolnom vyšetrení vo fakultnej nemocnici, hojenie prebieha bez komplikácií. Postupne začal s individuálnou prípravou mimo ľadu a záťaž toleruje. No pre možné riziká ešte tento týždeň do súbojov na šampionáte nezasiahne,“ priblížil Grauzel.

Stále je však šanca, že sa ešte na MS predstaví. Do úvahy prichádza jeho štart v záverečnom stretnutí základnej A-skupiny v utorok proti Dánsku.

„O jeho ďalšom účinkovaní sa rozhodne po kontrolnom vyšetrení, ktoré prebehne v závere aktuálneho týždňa,“ potvrdil Grauzel.

Asistent trénera Craiga Ramsayho Andrej Podkonický po rannom rozkorčuľovaní prezradil, že do bránky sa proti Nemcom (o 20.15) postaví Marek Čiliak. Iné zmeny v zostave nebudú.

„Bude to pre nás náročný zápas, lebo Nemci budú brániť stredné pásmo a my musíme hrať rýchlo a otáčať hru tak, aby sa nedostali do svojho brániaceho postavenia. Potrebujeme dostávať puky za nich a nepúšťať ich do protiútokov. V prvom rade musíme byť disciplinovaní a nerobiť fauly, aby sme nehrali veľa oslabení,“ naznačil Podkonický herný plán.

Prezradil, že trénerov teší zlepšený dôraz hráčov pred bránkou. „Stále sme na tom pracovali, ale v príprave nám odtiaľ góly nepadali. Teraz to ide a treba si priznať, že sa nestáva často, aby ste dali Kanade päť gólov. Dôležité je, že sa nám darí v hre päť na päť, kde v súčasnom hokeji padá už málo gólov,“ doplnil Podkonický.

V priebehu stredy dopíše vedenie slovenskej výpravy dvojicu Dávid Bondra a Denis Godla na súpisku a budú tak k dispozícii trénerovi Ramsaymu.

TV Pravda: Ako sa Radoslavovi Heclovi pozdával výkon Slovákov proti Kanade? Mal sa pískať zákrok na Dávida Buca v záverečnej tretine? Čo povedal na nešportové správanie sa fanúšikov v Košiciach? A prečo bude podľa neho kľúčom výhre s Nemeckom trpezlivosť? Pozrite si ďalšie vydanie relácie Príklep z dielne TV Pravda

Video

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Podkonický #Marek Ďaloga #MS 2019 v hokeji #hokejová reprezentácia Slovenska