6 otravných věcí, se kterými musíte počítat, když se zasnoubíte

Lucie Bryndová

Žádost o ruku je bezesporu jedním z nejkrásnějších momentů pro všechny zamilované ženy. V tom okamžiku se už řadě čerstvě zasnoubených začnou rodit v hlavě jasné představy o tom velkém dni... Jaké budou mít šaty, v jakých barvách bude laděná celá svatba nebo na jakém místě se bude obřad konat. Tyto krásné představy ale po pomyslném vystřízlivění vystřídá řada protivných věcí, na které byste se měli připravit. Které to jsou?

  1. Všichni kolem už plánují svatbu za vás. Maminky, babičky, tetičky, kamarádky. Prostě všechny ženské se v mžiku začnou vymýšlet, kolik byste měli mít na svatbě hostů, na který měsíc byste ji měli naplánovat, jaké si oblečete svatební šaty, co bude na svatebním menu… Vy jste se s partnerem ještě ani nestačili vzpamatovat, že jste se odhodlali k tak velkému kroku, a okolí je už o krok dál.
  2. Kamarádky vás začnou znejišťovat. Jakmile přijdete za svými kamarádkami s touto velkou novinou, věřte, že po gratulacích přijdou na řadu velké pochybnosti. Začnou se vás vyptávat, jestli jste si tímto krokem jisté, jestli je to opravdu ten pravý, se kterým chcete strávit zbytek života a mít s ním děti, nebo zda si nechcete ještě užívat, a ne se tak brzy vázat.
  3. Každý chce vidět váš zásnubní prstýnek. Nejdříve budete dávat svůj krásný prstýnek na odiv světu velmi rády, ale věřte, že vás to po chvíli přestane bavit. To samé ale neplatí o vašem okolí. Buďte si jisté, že jakmile se někdo dozví o tom, že jste se s přítelem zasnoubili, bude prstýnek hned chtít vidět. To ale není všechno. Mnohdy se lidé také vyptávají, odkud je, kolik stál a na podobně trapné otázky.
  4. Vaše okolí se diví, proč jste přestali chodit ven. Budoucí manželství vás ze dne na den nezmění, ale co bude po nějaké době určitě jiné, budou vaše návštěvy různých party, oslav a dalších společenských událostí. Jakmile totiž začnete opravdu vážně plánovat svatbu, přijdete na to, že se vám bude každá našetřená koruna hodit. Samozřejmě není dobré úplně odstřihnout kamarády, ale smiřte se s tím, že si čas od času budete muset nějakou tu akcičku odpustit.
  5. Lidé vás odsuzují, že na to jdete moc rychle. Poznali jste se teprve před necelým rokem, najednou jste zasnoubení a svatbu plánujete třeba už za půl roku? Tohle tempo se sice může zdát vašemu okolí vražedné, ale je to přece jen a jen na vás. Připravte se ale na to, že to bude spousta lidí řešit a bude to možná i nepříjemné, ale určitě je to časem přejde.
  6. Některé lidi vaše nadšení ubíjí. Je jasné, že jakmile vás váš milý požádá o ruku, budete to chtít vykřičet do celého světa. Ne všichni kolem jsou ale touto novinou nadšeni stejně jako vy, zvlášť nezadané kamarádky, které ne a ne zavadit o chlapa. Ale s tím se také budete prostě muset smířit. Dohoďte jim nějaké kamarády a budou se radovat s vámi.