Hlavní obsah

Londýn je nejvíce fotografovaným městem Instagramu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo dnes na cestách nefotí, jako by nikde nebyl. Srovnávací portál Hoppa provedl analýzu, jaké jsou na Instagramu nejpopulárnější destinace, při které zjistil, že zdaleka nejvíce snímků pochází z Londýna. Nejoblíbenějším městem pro selfie se ovšem stal Berlín, zatímco jídlo si lidé nejvíce fotí v Tokiu.

Foto: Profimedia.cz

Londýn je nejvíce fotografovaným městem na Instagramu.

Článek

Portál Hoppa vydal seznam celkem 50 nejvíce fotografovaných destinací, respektive těch, které mají na Instagramu největší počet takzvaných hashtagů (forma klíčového slova na sociálních sítích označená symbolem #). Londýn, který získal první místo, byl označen v době zpracování analýzy téměř 120milionkrát, druhá Paříž přesáhla něco málo přes 100 milionů a třetí New York přes 80. V žebříčku dále figurují Dubaj, Istanbul či Jakarta, ale i Praha, která skončila na 28. pozici.

Žebříček se dále zabývá konkrétními tématy. Například selfie si podle všeho lidé nejvíce fotí a označují v Berlíně, Šanghaji, Soulu, Jakartě či Caracasu. Scenériím vévodí Santiago de Chile, Buenos Aires, Kyjev nebo Kuala Lumpur. Jídlo uživatelé Instagramu nejvíce zachycují v Tokiu, Tchaj-peji, Dauhá či Istanbulu. Jídlo a selfie patří obecně k nejpoužívanějším hashtagům, které se na Instagramu objevují.

Společně s tímto fenoménem jde ale ruku v ruce také fakt, že cestovatelé kvůli dobrým snímkům často hazardují se životem. V poslední době za to někteří tzv. Instagrammeři schytali velkou kritiku. Například pár cestovatelů, který se vyfotil vykloněný z vlaku na Srí Lance, nebo jiný pár, kde dívka visela přes okraj nekonečného bazénu na Bali.

Nejvíce fotografované destinace na Instagramu
1. Londýn, Velká Británie
2. Paříž, Francie
3. New York, USA
4. Dubaj, Spojené arabské emiráty
5. Istanbul, Turecko
6. Jakarta, Indonésie
7. Los Angeles, USA
8. Barcelona, Španělsko
9. Moskva, Rusko
10. Tokio, Japonsko
Zdroj: Hoppa

Reklama

Výběr článků

Načítám