Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Příští Star Wars natočí tvůrci Hry o trůny. Fanoušci se bojí o osud hvězdné ságy

Kultura

  17:00
DALEKÁ, PŘEDALEKÁ GALAXIE - Příštího filmu ze světa Star Wars se ujmou tvůrci Hry o trůny, nejpopulárnějšího seriálu současnosti. Potvrdila to společnost Disney. Podle některých fanoušků ale David Benioff a D. B. Weiss zničí Hvězdné války - už nebudou takové, jaké je známe.

David Benioff a D .B. Weiss foto: Reuters

Letošním devátou epizodou s podtitulem Vzestup Skywalkera sága, kterou odstartoval George Lucas dílem Nová naděje již v roce 1977, zdaleka nekončí. Další film v řadě, který dorazí do kin nejspšíe ale až v roce 2022, dostanou do péče tvůrci Hry o trůny David Benioff a D. B. Weiss. „Ten další film je jejich a víc k tomu neřekneme,“ sdělil výkonný prezident společnost Disney Bob Iger na jedné z mediálních akcí v New Yorku.

Premiéra poslední osmé řady seriálu Hra o trůny: tvůrci David Benioff (vlevo) a...
Luke Skywalker a jeho světelný meč.

Benioff s Weissem udělali ze Hry o trůny sice fenomén, ale fanoušci po celém světě nesouhlasí s tím, jakým způsobem vyprávějí příběh v poslední, osmé sérii seriálu. Podle některých v podstatě například házejí do koše příběhy jednotlivých postav, protože je prostě a jednoduše v poslední sérii utínají bez větších fanfár.

Na tvůrčí pár, kterému se neformálně přezdívá D&D (podle iniciálů křestních jmen), se na sociálních sítích snesla kritika. „D&D už zničili Hru o trůny a teď je necháte zničit ještě Star Wars? Kdo si myslel, že je tohle dobrý nápad?“ napsala na Twitter uživatelka s přezdívkou Faith

14.května 2019 v 18:05, příspěvek archivován: 15.května 2019 v 17:38

d&d have already ruined GoT now they’re gonna ruin Star Wars??? who thought this was a good idea?? i need a word

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!