Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 2:1Součkova trefa Slavii vysvobodila, takže k titulu potřebuje už jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Holeš 0 : 1
33. Traoré 1 : 1
85. Souček 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Takže už jen bod. Nebo ještě bod... Na sedmý pokus totiž Slavia dokázala v Edenu Jablonec přece jen porazit, před druhou Plzní vede ligu dál o pět bodů a ve zbývajících dvou zápasech finálové nadstavby ji tudíž postačí uhrát jednu remízu a titul je její. Proti Severočechům se sice i tentokrát na výhru pořádně natrápila, ale pět minut před koncem ji vysvobodil Souček, díky němuž tak mají Pražané korunovaci na dosah.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský hodnotí zápas s JabloncemVideo: Sport.cz

 
Článek

Paráda, co provedl jablonecký Holeš s Olayinkou a Bořilem. Ještě větší, jak se opřel do balonu a přesně trefil horní roh Kolářovy brány.

„Otevřel se mi prostor, takže jsem do míče prásknul," nedělal z gólu zase až takovou vědu.

Slavia - Jablonec: Ohlasy hráčů po utkáníVideo: Sport.cz

Pro Slavii už tak traumatizovanou prázdnou tribunou Sever a plzeňským vzkazem samo sebou také, šlo však o šok. A také o připomenutí, že Severočeši se už šest let cítí v Edenu jako doma. Vždyť z šesti předchozích zápasů neprohráli ani jediný, ba co víc - v posledních dvou utkáních měli navrch oni.

A teď od 9. minuty zase vedli, nebáli se hrát, a tudíž znovu brnkali domácím na nervy. A kdo ví, co by se slávisty po dvaceti minutách provedla případně proměněná šance, kterou Holeš nachystal Acostovi. Ten však v pádu bránu těsně minul a legionář Traoré zanedlouho vyhnal z Edenu největší muka.

Standardní situace totiž způsobila v šestnáctce Severočechů neskonalé zmatky, do kterých přiletěla Součkova střela. A Traorému stačilo změnit její směr...

„Hráli jsme příliš pasivně, nevyráželi dopředu tak často, jak jsme měli. Proto Slavia držela míč a dobrým pohybem nás nutila bránit," přiznával Holeš, že Slavia měla s ubíhajícími minutami víc a víc navrch.

Po přestávce pochopitelně také. Přitiskla Jablonec k pokutovému území, téměř ho nepouštěla za půlící čáru, před Hrubého létal jeden centr za druhým, ale vyložené šance, natož góly nepřicházely.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Souček se raduje z vítězné trefy proti Jablonci.

Hosté už jen bránili a k výpadům se dostávali skutečně sporadicky... Při jednom však domácím pořádně zatrnulo. Jovovič totiž utekl obráncům, Kolář proti němu dost nesmyslně vyrazil, ale černohorský legionář naštěstí pro Slavii opuštěnou bránu minul. Doležal sice šest minut poté mezi tyče mířil, ale gólman Pražanů jeho hlavičku vytáhl.

Pět minut před koncem ale přece jen došel stupňující se tlak domácích zúročení. Po autu a rychlé narážečce se totiž trefil technickou střelou k tyči Souček, takže Slavia na sedmý pokus Jablonec přece jen porazila a od mistrovské korunovace ji dělí jediný bod.

Slavia Praha - FK Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 33. Traoré, 85. Souček - 9. Holeš. Rozhodčí: Nenadál - Vlasjuk, Poživil. ŽK: Hušbauer, Baluta - Sobol, Břečka. Diváci. 11 124.
Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Traoré - Masopust (25. Stoch), Hušbauer, Olayinka (79. Baluta) - Škoda (68. Van Buren). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman - Kratochvíl, Trávník (79. Pilík), Považanec (88. Chramosta), Acosta (35. Jovovič) - Doležal. Trenér: Klucký.
1.Slavia33254477:2579
2.Plzeň33235554:3174
3.Sparta33196856:3163
4.Jablonec331661157:3054
5.Liberec3312101134:2946
6.Ostrava331361438:4245

Reklama

Související témata: