Oba týmy dělilo před zápasem šest bodů, s ohledem na boj o postup do play off byl ale pro oba hodně důležitý. Slováci byli od začátku střelecky aktivnější, v první třetině se však stejně jako soupeř nedokázali prosadit.

Do první výraznější šance se dostal ve 24. minutě Buc, ale trefil jen tyč. O minutu později zmrazil vyprodanou Steel arenu Michaelis, který úspěšně zakončil Eisenschmidovu akci a teprve čtvrtou německou střelou na gólmana Čiliaka posunul svůj tým do vedení.

Na druhé straně Niederbergerovi v brance Německa pomohla po Pánikově střele opět tyč, ale poté už se Slováci dočkali. Nejprve Sekera bleskově využil přesilovku pět na tři a v pokračující klasické početní výhodě zajistil domácí reprezentaci vedení Hudáček.

Další gól ale domácí výběr nepřidal a v závěru zažil stejně jako v předešlém pondělním souboji s Kanadou šok. Nejprve při power play vyrovnal Eisenschmid, a pak se přesnou střelou prezentoval Draisaitl. Slovensko tak má na kontě stále jen tři body za výhru nad USA a v tabulce je šesté.

V bratislavské skupině B si Rusko s chutí zastřílelo proti Itálii. Už v 1. minutě skóroval Zajcev, poté ještě dali největší favorité turnaje dalších devět gólů, což je jejich rekord v samostatné éře. Brankář Andrei Vasilevski udržel nulu. Itálie nemá ani bod, dokonce nedala ani gól! Její skóre je tristní - 0:30! 

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina A (Košice):

Německo - Slovensko 3:2 (0:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Michaelis (Eisenschmid), 59. Eisenschmid (Seidenberg, Kahun), 60. Draisaitl (Tiffels) - 29. Sekera (Černák, Tatar), 30. L. Hudáček (Pánik, Tatar).


Skupina B (Bratislava):

Rusko - Itálie 10:0 (4:0, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Zajcev (Gusev, Kučerov), 9. Chafizullin (Gusev, Kučerov), 14. Kuzněcov (Barabanov), 17. Ovečkin (Kuzněcov), 21. Kuzněcov (Ovečkin, Orlov), 27. Kovalčuk (Kuzněcov), 34. Dadonov (Kučerov, Gusev), 37. M. Grigorenko (Barabanov), 45. Kučerov (Chafizullin, Zajcev), 46. Dadonov (Kovalčuk).