16. května 2019 • 07:00

Karlsson rozsekl přestřelku sporným gólem, San Jose vede. Hertl bez bodu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté San Jose vedou ve finále Západní konference play off NHL nad St. Louis 2:1 na utkání. Dramatický noční duel, ve kterém oba týmy vstřelily v základní hrací době čtyři branky, rozhodl v 66. minutě švédský obránce Sharks Erik Karlsson. Brance ale předcházela přihrávka rukou od Tima Meiera, Tomáš Hertl se ani ve třetím zápase série bodově neprosadil.



St. Louis prohrávalo po úvodní třetině 0:2, ale v prostředním dějství skóre čtyřmi zásahy otočilo na 4:3.

Na obratu se podíleli dvěma góly David Perron, po jedné brance dali Alexander Steen s Vladimirem Tarasenkem. Stav vydržel až do předposlední minuty, v níž se prosadil při hře bez brankáře Logan Couture, se 14 trefami nejlepší střelec play off.

Vítěznému gólu předcházela hra rukou Tima Meiera, kterou rozhodčí neodpískali. Švýcarský útočník vystřelil v pádu a jeho pokus byl zblokován, ale ještě máchl rukou do vzduchu po plachtícím puku, který dostal do předbrankového prostoru. Kotouče se zmocnil Gustav Nyquist a přistrčil ho Karlssonovi. Kromě švédského obránce dal dvě branky v dresu vítězů také Joe Thornton.

Brankář St. Louis Jordan Binnington i další hráči Blues se ihned po gólu sesypali na rozhodčí. Tyto situace se ale u videa nepřezkoumávají. "Vždy je těžké, když prohrajete v prodloužení a je jedno jak. Musíte jít dál. To platí i o situaci, která rozhodla. Nemůžeme udělat nic s tím, co se stalo. Prostě musíme jít dál a připravit se na další zápas," řekl trenér Blues Craig Berube.

VIDEO: Podívejte se na vítěznou branku Erika Karlssona z prodloužení

Střelec vítězného gólu Karlsson litoval, že jeho tým promarnil vedení 2:0 a 3:1. "Odehráli jsme dobrou první třetinu, ale potom jsme trochu ubrali. Bojovali o trošku víc než my, ale drželi jsme se systému a plánu. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Neřekl bych ani, že prohráli kvůli rozhodnutí rozhodčích. Byl to férový zápas," řekl.

Finále Západní konference play off NHL - 3. zápas:

St. Louis - San Jose 4:5 v prodl. (0:2, 4:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 37. a 39. Perron, 22. Steen, 25. Tarasenko - 14. a 66. E. Karlsson, 17. a 22. J. Thornton, 59. Couture. Střely na branku: 32:32. Diváci: 18.360. Hvězdy zápasu: 1. E. Karlsson (San Jose), 2. Perron (St. Louis), 3. J. Thornton (San Jose). Stav série: 1:2.

Brankář Blues Jordan Binnington reklamoval u rozhodčích, že vítězný gól Erika Karlssona nemá platiti kvůli přihrávce rukou.
Brankář Blues Jordan Binnington reklamoval u rozhodčích, že vítězný gól Erika Karlssona nemá platiti kvůli přihrávce rukou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud