Zápasu chybělo tempo, rozhodla psychická síla | SK Slavia Praha
Více

Zápasu chybělo tempo, rozhodla psychická síla

Krůček od titulu jsou po utkání s Jabloncem slávisté. Vítězství nad neoblíbeným soupeřem se ale v Sinobo Stadium nerodilo lehce. „Soupeř hru kouskoval, navíc hrál odlehčeně. Hodně nám pomohli střídající hráči," přibližoval po zápase trenér Jindřich Trpišovský.

„Je to důležité vítězství po výkonu, který celkově nebyl moc zajímavý. Do zápasu jsme nevstoupil špatně, trochu nás ale rozhodil gól Holeše, srazil nás jeho projektil do šibenice. Vypadli jsme z rytmu, navíc se zranil Lukáš Masopust, což se na nás také trochu podepsalo. Zhoršující se mokrý terén šel proti nám. Do poločasu jsme vyrovnali, to bylo důležité, a soustavným tlakem ve druhé půli jsme zaslouženě vyhráli. Soupeře jsme unavili, otevřely se prostory v jeho obraně a Tomáš Souček to z jednoho takového trefil," říká po výhře nad Jabloncem trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Bylo to podobné jako s Plzní, jednalo se o utkání o jedné šanci. Čekal jsem, že se bude hrát nahoru dolů, Jablonec to ale překvapivě kouskoval, zápas neměl tempo. Jsem rád za vítězství a za to, že tým hrál do poslední minuty. Hodně nám pomohli střídající hráči, kteří měli potřebnou kvalitu na míči do kombinačního tlaku. Jsme rádi, že jsme zvítězili nad tak těžkým soupeřem, na kterém navíc bylo vidět odlehčení, že o nic nehraje. Dlouhodobě se nám doma proti nim nedaří, rozhodla psychická síla,” má jasno kouč Slavie.

Skóre zápasu otevřela už v deváté minutě pohledná rána Tomáše Holeše. „Gól to byl nádherný, Ondřej Kolář má fakt neskutečnou smůlu. Kdo kopne do čehokoliv na hřišti, skončí to v naší šibenici,” říká Jindřich Trpišovský, kterému zatrnulo i při šanci Jovoviće, který v průběhu druhé půle obešel sešívaného gólmana, prázdnou bránu Slavie však netrefil. „Na Jovoviće jsme se připravovali, tohle je jeho způsob hry. Modlil jsem se, aby Ondra Kolář nefauloval, nedostal červenou kartu a nedohrávali jsme v deseti. Jsem rád, že to Jovovič nakonec netrefil, byla to jedna z mála jabloneckých šancí v zápase. Když se proti nám soupeř do něčeho dostane, je to většinou gólovka. Brankář to má náročné, čelí střelám z dálky, nebo samostatným nájezdům. Mohl to být klíčový moment utkání, jsem rád, že jsme to ustáli.”

Už v průběhu první půle musel nuceně střídat Lukáš Masopust, který podle trenéra sešívaných neměl před utkání žádné zdravotní problémy. „Nešel do zápasu s problémem, byla na něm ale i na tréninku vidět únava, proti Plzni naběhal dvanáct kilometrů. Spoléhali jsme na to, že hráče Jablonce zná, navíc dal v posledním zápase gól, proto jsme ho nasadili,” přibližuje slávistický kouč.

Sešívaní mají po výhře nad Jabloncem dvě kola před koncem soutěže pětibodový náskok na druhou Plzeň, o titulu tak mohou rozhodnout již v nedělním zápase na hřišti Baníku. „Stát se může cokoliv, dokud to nebude matematicky jasné, musíme se soustředit a být koncentrovaní. Uděláme maximum pro to, abychom v neděli v Ostravě zvítězili. Dokud to nebude černé na bílém, musíme být ostražití,” varuje trenér sešívaných.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články