Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Peníze neprali: Soud zprostil obžaloby otce a exmanželku šéfa lihové mafie

Soud ve Zlíně osvobodil čtveřici obžalovaných v kauze praní špinavých peněz
Soud ve Zlíně osvobodil čtveřici obžalovaných v kauze praní špinavých peněz  (Autor: Slávka Červená)
Aktualizováno -
16. května 2019
10:12
Autor: ČTK - 
16. května 2019
09:23

Soud zprostil otce a exmanželku šéfa lihové mafie Radka Březiny obžaloby v případu praní špinavých peněz. Do vězení nepůjdou ani dvě sekretářky. 

Soud ve Zlíně zprostil ve čtvrtek čtyři lidi obžalované z praní špinavých peněz. Přes půl miliardy korun pocházelo podle státního zástupce z nelegálního podnikání skupiny kolem Radka Březiny, hlavního organizátora obchodů s nezdaněným lihem.

Obžalovaní byli Březinovi blízcí. Jeho otci Vladimírovi, bývalé manželce Stanislavě a asistentkám Kateřině M. a Kristýně M. hrozilo za legalizaci výnosů z trestné činnosti až osmileté vězení. Všichni vinu odmítli.

Státní zástupce Radek Bartoš žádal pro Vladimíra B. a Stanislavu B. nejméně 5,5 roku vězení, pro obě sekretářky tři roky. Čtveřice se prý podílela na praní špinavých peněz v letech 2005 až 2013.

Podle žalobce se je snažila legalizovat vklady do bank a nákupem cenných papírů i nemovitostí. Díky tomu si podle obžaloby přišel Vladimír B. na 440 milionů, Stanislava B. asi na 42 milionů a Radek B. na 18 milionů korun.

Vladimír B. uvedl, že šlo o finance, které získal mimo jiné podnikáním s elektronikou a půjčováním peněz na vysoký úrok. Stanislava B. řekla, že se na podnikání Radka aktivně nepodílela. Sekrerářky se hájily tím, že s penězi do bank jezdily na žádost Radka Březiny, jeho bratra Tomáše, případně Vladimíra B. Muži jim prý řekli, že jde o peníze získané z pronájmu nemovitostí.

petr12 ( 16. května 2019 15:29 )

Penize neprali soudci je za ně vypraly a všichni jsou spokojeni. Novák ODS 42milionu ukrad v akcii dostal několik let dva miliony pokutu motokářský gang se zaručil pustil ho soudce výdělek,40 milionu Ritin­k,Gros­,Rat­h,ka­lousek­,Schwar­zenber­k,Pos­pišil­,Dvo­řák,kan­týnská­,Bem,J­enou­šek,To­polá­nek,Da­lík a stovky dalších kmotru,zloděju kterým soudy posvětili,přikleply nakradené stovky milionu někdy i miliard.

tszpetr ( 16. května 2019 11:02 )

-= Naajítt horké Dámské ve vaší oblasti na toto : 3.ly/nahe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání