Facebook | Sociální sítě | Internet

Jednou a dost. Facebook vypne živé vysílání těm, kteří hřešili proti pravidlům

Facebook se zaměřuje na změny pravidel pro živé streamy. Reaguje tak na situaci, kdy skrze jeho platformu byly sdíleny násilné útoky. Nyní bude stačit jeden prohřešek proti pravidlům pro publikování na Facebooku a funkci živých streamů vám může dočasně vypnout.

Nová pravidla budou zahrnovat nejen prohřešky přímo v rámci videí, ale například i pokud budete sdílet vyjádření teroristické skupiny bez vysvětlení kontextu či s nimi sympatizovat. Jakmile tak jednou učiníte, Facebook vám nově na určitou dobu živé streamy zakáže. Neudává přitom, o jak dlouhou dobu se bude jednat a zda bude možné si „vysloužit“ i permanentní zablokování. Do budoucna navíc takovým lidem plánuje omezit možnost inzerovat na Facebooku.

Sociální síť se snaží předejít situaci, která nastala při útoku v městě Christchurch, kdy video stáhla až po 12 minutách od počátku vysílání. Následně se nepodařilo smazat přibližně 20 procent nahraných záznamů. Své síly tak spojí i do výzkumu společně s univerzitami, do kterého investuje na 7,5 milionu dolarů. Ten by měl pomoci právě odhalovat podobné příspěvky.

Facebook chystá zcela nový design. Jak bude vypadat?

Zdroj: TechCrunch

Diskuze (30) Další článek: Nejžhavější známá planeta má v atmosféře kovy vzácných zemin

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,