Mohou být psi alergičtí na kočky?

Paga

Lidé jsou křehcí a často nás dokáže vyřadit z provozu i rozkvetlý strom, posekaná tráva nebo mazlení s arzenálem králíků. Mohou to mít naši domácí mazlíčci podobně?

Americký Kennel Club poukazuje na to, že příznaky alergie u psů jsou jiné než u lidí. Zatímco my kýcháme a náš nos se promění v nepravidelně upouštějící hydrant, psi se potýkají s nepříjemným svěděním. Jejich kůže totiž absorbuje alergeny snáz, takže je to ona, kdo v případě alergie reaguje na pyl, prach, plíseň nebo vlhkost.

Je možné, aby bylo zvíře alergické na jiné zvíře?

A teď tedy k alergii na kočky. Stránky Canna-Pet hlásají, že alergie na kočky u psů není příliš častá, nicméně možné to je. Ba co víc, je taky možné, aby pes byl alergický na jiné psy! Mnohem častěji se však stává, že jsou psi citliví na některé potraviny nebo čisticí prostředky, které doma používáte. Jestli je pes v přítomnosti koček nejistý, můžete alergii na jejich chlupy zjistit z testů na alergeny.

Ty jsou velmi podobné těm, které lékaři provádějí na lidech. Pak je dobré poradit se s veterinářem o vhodném způsobu léčby, například některé weby doporučují speciální šampóny, které ochrání kůži vašeho mazlíčka před alergeny. Doufejte, že váš pes a kocour se jen tak škádlí, alergie psů na jiná zvířata je s velkou pravděpodobností víc než cokoliv jiného jen další neblahý důsledek moderní doby.