Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Vlak najel do kamenů na kolejích. Na trati do Modřan byl na víc než hodinu zastaven provoz

Česko

  17:18aktualizováno  18:35
Praha - Mezi zastávkami Praha-Braník a Praha-Modřany ve čtvrtek odpoledne najel osobní vlak mířící do Čerčan do kamení v kolejišti. Nikdo se nezranil, provoz na trati byl na bezmála hodinu a půl přerušen. Případem se zabývá policie, která prozatím událost kvalifikovala jako přečin poškození cizí věci a po pachateli pátrá, uvedla na Twitteru.

Regionova foto: siky-zeleznice.cz

České dráhy na webu uvedly, že vlak najel do „kamení nastraženého v kolejišti“. Policisté zatím okolnosti zjišťují. „Mohu potvrdit, že jsme dostali oznámení o této události a případem se zabýváme. Zatím nejsou známy žádné bližší informace,“ uvedla Zoulová. Mimořádnou událost vyšetřují vedle policistů i odborníci ze Správy železniční dopravní cesty.

Provoz vlaků v úseku Praha-Braník až Praha-Modřany byl do zhruba 18:00 zastaven. Cestující mohli během výluky v tomto úseku využít tramvajové linky, a to i s využitím jízdenek na vlak.

16.května 2019 v 16:51, příspěvek archivován: 16.května 2019 v 17:19

⚠️ Provoz vlaků v úseku Praha, Braník až Praha, Modřany je zastaven. Důvodem je najetí vlaku do kamení na trati. V úseku Nádraží Braník až Nádraží Modřany je možné využít linek tram s využitím jízdních dokladů ČD https://t.co/lZP2HMWLkp

Autor: