Doprava | Uber | Taxi

Uber jde vstříc těm, kteří si nechtějí povídat ani nic poslouchat. Nabídne možnost objednat si tichou jízdu

Zatímco část zákazníků a řidičů ocení, když si mohou během cesty popovídat, jistě se na obou stranách najdou i tací, kteří vzájemnou komunikaci nevyhledávají. Uber v rámci své luxusní služby Uber Black nově nabízí možnost zadat jako jedno z kritérií požadavek na ticho během jízdy.

Nová možnost je od 15. května k dispozici v rámci Uber Black a Uber Black SUV, zatím však je nabízena pouze v několika desítkách měst na území Spojených států. Můžeme předpokládat, že v případě zájmu by se mohla rozšířit i do dalších regionů.

Uber v tichosti

Nová pravidla luxusní osobní přepravy Uber Black stanovují požadavky na specifikace vozidel, týkající se i exteriéru a interiéru. Zákazníci tak například mohou počítat s koženými sedačkami, s profesionálním řidičem s hodnocením vyšším než 4,85, patřičnými licencemi a pojištěním.

Zákazník si v aplikaci může nastavit požadované parametry, mezi které patří například nastavení optimální teploty interiéru či pomoc se zavazadly. Pomocí přepínače lze vyžádat již zmíněný „tichý režim“, který znamená, že řidič nebude s klientem během jízdy komunikovat, ani nebude mít puštěné rádio či reprodukovanou hudbu.

Zákazníci dostanou možnost volat až 24 hodin po skončení jízdy na linku „prémiové podpory“ s živými operátory. Zde budou moci nahlásit, pokud bylo něco v nepořádku, nebo jestliže cesta neodpovídala jejich představám o kvalitní službě a prvotřídním komfortu.

Dle představ zákazníka

Kromě požadavku na omezení komunikace na pozdrav a rozloučení může zákazník v aplikaci nastavit také protipól – tedy že si rád popovídá. Volbu ale nemusí nastavit vůbec – pak záleží jen na situaci, zda řidič a klient zapředou hovor.

Některá zahraniční média kriticky konstatují, že většinu výše zmíněných požadavků lze obvykle zvládnout tak, že s řidičem budete mluvit jako s lidskou bytostí a prostě se domluvíte. Ale proč se obtěžovat k mezilidské komunikaci, když to můžete jen zakliknout v mobilní aplikaci...

Diskuze (6) Další článek: Největší kolejiště v Česku: Jak se staví a řídí vláčky na ploše několika bytů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,