Hlavní obsah

Parky: stylová ochrana před deštěm

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalendář sice ukazuje druhou půlku května, ale venku za okny to poslední dny tak příliš nevypadalo. Vybavte se do deštivých dnů stylovou parkou, díky které zůstanete v pohodlí a v suchu. Vyberte si ze stylových kousků, které unosíte napříč sezonami.

Foto: archiv firmy

Zleva: 3295 Kč, 2295 Kč, 3295 Kč, vše Massimo Dutti

Článek

Květen si nejspíš nejedna z nás představovala jinak. Krátké sukně, lehké jarní šaty a popíjení ledové kávy na zahrádce restaurace, to vše nás zatím čeká.

Letošní počasí je na srážky nadprůměrné, a proto sandálky a lehké materiály střídají holínky a deštníky. Jak být i v dešti stylová? Pořiďte si parku, která je nejen nadčasová, ale také univerzální a praktická.

Jakou si vybrat?

Parka je sama o sobě velmi variabilní kousek, který se dá nosit na sportovní i elegantní styl. Stačí si jen vybrat takovou, která bude zapadat do vašeho stylu.

Elegantní variantou jsou minimalistické, rovně střižené parky, které můžete nosit například místo trenčkotu do práce.

Foto: archiv firem

Zleva, Geox (prodává Urbanstore), 3779 Kč. Jacqueline De Young (prodává Aboutyou), 1037 Kč. H&M, 999 Kč. Only (prodává Aboutyou.cz, 1037 Kč.)

Další variantou jsou pak sportovní parky, které se více hodí například na výlety než do města. Zpravidla je zdobí výrazné kapsy a mají nádech army stylu.

Pokud si libujete v extravagantnějších kouscích nebo máte ráda boho styl, pak se porozhlédněte i po parkách s různým druhem zdobení, jako jsou například výšivky či nápisy. Ty pak můžete vyvětrat i na letní festivaly.

Foto: archiv firem

Zleva, Only (prodává Answear), 899 Kč. Desigual (prodává Answear), 2599 Kč. Desigual (prodává Answear), 2599 Kč.

Foto: archiv firem

Zleva, Zalando, 2480 Kč. Zoot, 2299 Kč. Zara, 2599 Kč. Zara, 799 Kč.

Co se týče střihu, v případě, že potřebujete schovat silnější stehna a hýždě, vsaďte na lichotící modely po kolena, které schovají to, co mají.

V opačném případě klidně vsaďte na vypasovaný model po zadek. Pokud chcete parce dodat na ženskosti, vyberte si takovou, která má stahování v pase.

Foto: archiv firmy

H&M, 1299 Kč.

Pokud váháte nad tím, jakou barvu parky si vybrat, pak věřte, že nejklasičtější je khaki, která se hodí takřka ke všemu.

Foto: archiv firem

Zleva: Zara, 1299 Kč. Vila (prodává Aboutyou), 1817 Kč. Only (prodává Aboutyou), 1699 Kč. Vero Moda (prodává Aboutyou), 1167 Kč

V případě, že vám ale příliš evokuje armádní prostředí, pak se porozhlédněte po ostatních neutrálních barvách, jako je písková či béžová. Skvěle ale vypadá také tmavě modrá či starorůžová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám