Hlavní obsah

Bartošák večer chytat nebude, sehnal si jinou práci

Bratislava

Hokejový gólman Patrik Bartošák odchytal na letošním mistrovství světa už tři zápasy. Když se od trenérů dozvěděl, že pro páteční zápas s Italy se nemusí svlékat, protože do branky půjde Pavel Francouz a záda mu bude krýt Šimon Hrubec, tak se rychle poohlédl po jiné práci pro dnešní večer.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Patrik Bartošák zažije na MS zajímavou premiéru.

Článek

„Jsem na šampionátu poprvé, narodil se mi během něj syn a teď si vyzkouším ještě jednu zajímavou novinku," pouze naznačil Bartošák, jenž v Bratislavě údajně sám přišel s nápadem, že když má v pátek volno, jestli by nemohl spolukomentovat zápas v České televizi. Slovo dalo slovo, takže si s Robertem Zárubou rychle plácli.

Bartošák dostane příležitost po boku Tomáše Jílka, a protože musel během pátku jinak dodržovat přísný týmový program, tak jen vzkazoval, že se těší, ale možná bude i maličko nervózní. ČT tak navazuje na loňský experiment, kdy se v Kodani také brankář Dominik Hrachovina, jenž byl celý turnaj v pozici trojky, zapojil do komentování.

Současný gólman Astany tehdy jako spolukomentátor Roberta Záruby přinášel divákům své postřehy ze zápasu Slovenska s Běloruskem. „Byl jsem zpocený víc než při zápase. Občas jsem se sice zakoktal, ale jinak to snad šlo," líčil tehdy Hrachovina, jenž zaujal diváky i klasickým brněnským hantecem.

V anketě na Sport.cz si tehdy vysloužil od 79 procent hlasujících nejvyšší hodnocení: Byl skvělý. Naopak pouhých šest procent z téměř sedmi tisíc čtenářů se vyslovilo k výkonu brankáře za komentátorským mikrofonem negativně.

Změny v české sestavě proti Italům. Nastoupí Milan Gulaš a chytat bude Pavel Francouz

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Reklama

Související témata: