Hlavní obsah

Parta úplných diletantů. Babiš vmetl Pirátům, jak vedou Prahu

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novodobí marxisti, jen všechno boří, je to parta úplných diletantů, projevuje se to i na vedení Prahy. Těmito slovy častoval Piráty premiér Andrej Babiš (ANO). Reagoval na to, že Piráti podali žalobu na Evropskou komisi kvůli nečinnosti v kauze Babišova střetu zájmů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Jsme týden před evropskými volbami, takže všechny tyhle aktivity Pirátů proti mně jsou klasickou předvolební kampaní, jak se zviditelnit na Babišovi a nahnat na něm body,“ zhodnotil Babiš žalobu Pirátů na Evropskou komisi.

Premiér dále Novinkám v SMS zprávě napsal, že „tihle novodobí marxisti nemají asi lepší program, než udávat Českou republiku a jejího premiéra do Bruselu a dělat tak zemi totální ostudu”.

Podle Babiše se ukazuje, že Piráti nejsou schopni nic dobrého vytvořit, naopak jenom všechno boří a přicházejí stále s nesmyslnějšími nápady.

„Jejich působení můžeme ostatně posoudit v Praze, kde už tři čtvrtě roku vládnou. Doprava je v katastrofálním stavu, více méně nefunguje, stavby stojí a k tomu se paktují s protřelou firmou na billboardy, které zajišťují kšefty. Prostě parta úplných diletantů,“ zhodnotil Babiš.

Žaloba pro nečinnost

Piráti se rozhodli podat žalobu na Evropskou komisi pro nečinnost. Podle šéfa partaje Ivana Bartoše EK odmítá vyhodnotit porušování legislativy ke střetu zájmů premiéra Andreje Babiše a ministra zemědělství Miroslava Tomana, ačkoli si musí být vědoma, že tím porušuje smlouvy o Evropské unii.

Reklama

Výběr článků

Načítám