Češi přestříleli Itálii 8:0. Poprvé skóroval Gulaš, dvě branky vstřelili Jaškin a Frolík

Čeští hokejisté deklasovali na mistrovství světa Itálii 8:0. Skóre zápasu otevřel Milan Gulaš, který nastoupil ke svému prvnímu zápasu na mistrovství světa. Dva góly zaznamenali Michael Frolík a Dmitrij Jaškin. Další branky přidali Radko Gudas, Jan Kovář a Dominik Simon. Brankář Pavel Francouz zaznamenal čisté konto.

Bratislava (Aktualizováno: 23:23 17. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání začalo v poměrně vlažném tempu. Češi se zlepšili díky přesilové hře, kterou dostali k dispozici hned ve druhé minutě. Skóre utkání se při ní ale nezměnilo. To otevřel v 8. minutě střelou z kruhu Milan Gulaš. Třiatřicetiletý útočník tak hned svůj první start na velké mezinárodní akci ozdobil gólem. 

Utkání Česko - Itálie jsme sledovali online

Číst článek

O dvě minuty později střílel Angelo Miceli, ale Pavel Francouz puk ukryl ve své lapačce. Následně mohl zvýšit Dominik Kubalík, ale puk zasunul jen pod přesouvajícího se brankáře Marca de Filippa Roiu. Vzápětí si Italové dali málem vlastní gól, ale puku v cestě do branky zabránila tyčka.

V 15. minutě se dostal do druhé brankové šance Kubalík, ale i tentokrát z bezprostřední blízkosti trefil gólmana Itálie. V závěru úvodní třetiny střílel z vrcholu kruhu Marco Rosa Gonzales, ale Francouz si puk pohlídal.

Na začátku prostřední třetiny se dostal do dobré příležitosti Markus Gander, ale Francouz se stihl včas přesunout a puk za sebe nepustil. Následně Češi otevřeli střelnici. Ve 28. minutě se netradičně střelou od červené čáry prosadil Radko Gudas.

O pět minut později navýšil na 3:0 Michael Frolík a vzápětí využil přesilovou hru Jan Kovář. Pouhých 34 sekund stačilo českému týmu k další brance. Z prostoru mezi třemi obránci se prosadil Dmitrij Jaškin. 

Ve 45. minutě se objevil před italskou brankou osamocený Radek Faksa. Jeho kličku do forhendu ale De Filippo Roia vystihl. Poté jeli Češi ve dvou na jednoho, ale zakončujícímu Michalovi Řepíkovi sjel puk z čepele a tak z toho šestá branka českého týmu nebyla. Vzápětí hrála Itálie přesilovou hru, ale gól z ní nevytěžila. 

„Výborně bruslí, hrají to hodně na brejky a svou rychlostí nás hodněkrát přehrávali. Asi ale postrádají hokejovost. Nehrají ale tak špatně, jak to vypadá na výsledcích,“ zhodnotil na Radiožurnálu Sport hru Italů Dmitrij Jaškin.

Čtyři minuty před koncem utkání mířili přesně tři hráči. Nejprve skóroval Dominik Simon a vzápětí přidali své druhé branky v zápasu Jaškin a Frolík. Šestadvacetiletý útočník ruského původu mohl v závěrečných sekundách zkompletovat hattrick, ale puk z brankové čáry odpálil jeden z italských obránců.

„Ta střela se mi nepovedla tak, jak bych chtěl, bylo to moc pomalé a ten bek tam byl. Třeba jsem si ten gól nechal na příští zápas,“ doufal Jaškin, že nevstřelený třetí gól si schoval do dalších utkání turnaje.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina B (Bratislava):
ČR - Itálie 8:0 (1:0, 4:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Gulaš (D. Kubalík), 28. Gudas (Jaškin), 33. Frolík (Moravčík, Simon), 34. Jan Kovář (J. Voráček, Frolík), 35. Jaškin (Chytil, Řepík), 57. Simon (J. Voráček, Frolík), 58. Jaškin (D. Musil, Řepík), 58. Frolík (Kolář). Rozhodčí: Gouin (Kan.), Romasko - Lazarev (oba Rus.), Nikulainen (Fin.). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 9082.
Sestavy:
ČR: Francouz - Hronek, D. Musil, Rutta, Moravčík, Gudas, Kolář, Zámorský, D. Sklenička - J. Voráček, Simon, Frolík - J. Vrána, Faksa, Palát - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Jaškin, Chytil, Řepík. Trenéři: Miloš Říha, Robert Reichel a Karel Mlejnek.
Itálie: De Filippo Roia - L. Zanatta, Tauferer, Trivellato, A. Hofer, McMonagle, Helfer, Marchetti - Gander, Andergassen, Traversa - Miceli, D. Kostner, Insam - Bardaro, Rosa, Ramoser - Deluca, Lambacher, S. Kostner - Hochkofler. Trenéři: Clayton Beddoes, Riku-Petteri Lehtonen a Giorgio de Bettin.

Anna Doškářová, pka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme