Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Na Lounsku vykolejil vlak, trať bude několik dní uzavřená. Nehoda způsobila škody za 6 milionů

Česko

  9:40aktualizováno  14:35
Louny - Železniční trať mezi Hřivicemi a Domoušicemi na Lounsku zůstane několik dní pro dopravu uzavřena. Nákladní vlak, který tam v pátek večer vykolejil, poškodil několik kilometrů železničního svršku. Škoda na trati se předběžně odhaduje na pět milionů korun, další milion je pak na vykolejených vozech. V sobotu to řekli mluvčí drážní inspekce Martin Drápal a Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Tesař. Poškozené jsou i konstrukce železničních přejezdů a výhybek ve stanici Hřivice.
Vykolejený vlak (ilustrační snímek).

Vykolejený vlak (ilustrační snímek). foto: ČTK

Nehoda se stala v pátek krátce před 21:00, příčiny vyšetřuje drážní inspekce. Vykolejily tři vozy nákladního vlaku, upřesnil Drápal. Podle informací z Českých drah nahradily vlaky v úseku Louny - Domosice autobusy, náhradní doprava tam bude jezdit nejméně do pondělního rána.

Vlak najel do kamenů na kolejích. Na trati do Modřan byl na víc než hodinu zastaven provoz

Na sousedním úseku Domousice - Rakovník je podle Tesaře v současné době výluka kvůli opravě trati. „A tohle byl nákladní vlak, který převážel kolejnice z opravovaného úseku a vykolejil,“ řekl. Je podle něj obtížné odhadnout, jak dlouho výluka kvůli nehodě potrvá. Nejprve bude třeba odstranit následky. „Jsou tam tři vykolejené vagony, plus jeden vagon je převrácený na bok u kolejí,“ popsal nehodu mluvčí SŽDC.

Jeden z vozů jel zřejmě podle Tesaře už před nehodou několik kilometrů mimo koleje. „Došlo k poškození železničního svršku v délce několika kilometrů,“ řekl. Na místo teď nastoupí technika, která odstraní vykolejené vagony a teprve pak může začít samotná oprava poškozené tratě, aby se tam mohlo začít znovu jezdit. SŽDC posílá podle mluvčího na místo dva nehodové vlaky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!