OBRAZEM: Povinná výhra, hokejisté nadělili Itálii osm gólů

Dlouho to na žádnou velkou kanonádu nevypadalo, přesto si nakonec národní tým připsal na MS v hokeji zatím nejvyšší výhru. Připomeňte si nadílku Italům ve fotogalerii.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Šel jsem do risku, to si můžeme říct. Při hymně jsem si vzpomněl na všechny ty roky a věci, co se staly. Ohromně si toho vážím a i kdybych neměl nastoupit, tak tohle je úplně nejvíc,“ zářil na Radiožurnálu po výhře nad Itálií útočník hokejové reprezentace Milan Gulaš.

Slzy na olympiádě, husí kůže v Bratislavě. Milan Gulaš si premiéru na velké akci osladil gólem

Číst článek

Právě pro něj byla čtvrtá česká výhra nejsladší. Ve 33 letech poprvé nastoupil v národním dresu na velké akci a už v osmé minutě přišla sladká odměna za roky čekání, když ranou pod břevno otevřel skóre.

Reprezentanti na italskou branku vyslali celkem 48 střel, 8 z nich se ujalo. Náskok ale začal zvyšovat až ve druhé třetině Radko Gudas ranou z vlastní poloviny. Po dvou gólech přidali Michael Frolík a Dmitrij Jaškin, který v závěru útočil i na hattrick.

„Zamrzí to, ale střela se mi nepovedla tak, jak bych chtěl. Bylo to moc pomalé a byl tam bek. Třeba jsem si to nechal na příští zápas,“ usmíval se „Dyma“.

V brance si čisté konto připsal Pavel Francouz a hokejisté se mohou chystat na další zápas. Ten je čeká v neděli odpoledne proti Rakousku.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme