Hlavní obsah

Příští týden bude deštivý, teploty postupně porostou

Aktualizováno

Podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) končí období s podprůměrnými teplotami. V následujících čtyřech týdnech by se měly teploty nejčastěji pohybovat kolem dlouhodobých průměrů. Podle meteorologů bude období relativně bohaté na srážky, přičemž nejvíce by mělo pršet již v příštím týdnu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Výhled pro období od 20. května do 16. června hovoří o tom, že „teploty budou pozvolna stoupat a dostanou se na hodnoty obvyklé pro tuto roční dobu”. Na konci období by se tak průměrné denní teploty mohly pohybovat kolem 16 stupňů Celsia a v odpoledních maximech se přibližovat i hranici 30 stupňů.

„Z pohledu srážek pak kolísavý ráz počasí z posledních týdnů bude pokračovat i v nadcházejícím období. Nejvíce srážek očekáváme v nejbližším týdnu, kdy spadne nadprůměrné množství. Během období se bude v jednotlivých týdnech četnost a úhrny srážek postupně snižovat,” uvedli meteorologové.

V příštím týdnu by mělo převládat zprvu zataženo, později oblačno s četnými přeháňkami či občasným deštěm a odpoledními teplotami do 20 stupňů, které budou postupně stoupat.

Průměrné teploty v tomto období se pohybují v intervalu od 14,2 do 16,4 stupně Celsia a srážkové úhrny kolísají mezi 58 až 80 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám