18. května 2019 • 20:24

Manchester City vyhrál i FA Cup! Finále ovládl 6:0, tři trofeje jsou unikát

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City získali jako první tým v historii všechny tři velké domácí trofeje v jedné sezoně. Po vítězství v Premier League a Ligovém poháru ovládli i finále Anglického poháru, ve kterém deklasovali Watford 6:0.



Skóre otevřel v 26. minutě střelou na zadní tyč David Silva, jenž se prosadil poprvé v tomto kalendářním roce. Před přestávkou přidal druhý gól Sterling, který doklepl na brankové čáře do sítě zakončení Gabriela Jesuse.

V druhém dějství soupeř otevřel hru a favorit ho potrestal dalšími góly z rychlých protiútoků. Postupně se trefili De Bruyne , Gabriel Jesus a v závěru dokonal třígólové představení dvěma zásahy Sterling. Anglický křídelní hráč si od března připsal hattrick v Premier League (rovněž proti Watfordu při výhře 3:1), Anglickém poháru i v reprezentaci, za niž nasázel tři branky v utkání evropské kvalifikace proti českému týmu (5:0).

Svěřenci trenéra Pepa Guardioly získali v úvodu sezony i domácí Superpohár, neuspěli tak pouze v Lize mistrů. Ve čtvrtfinále "milionářské" soutěže nestačili na Tottenham. Jako první anglický tým vyhráli 50 soutěžních zápasů v jedné sezoně.

Góly

Domácí: 28. D. Silva, 40. Sterling, 62. De Bruyne, 70. Jesus, 83. Sterling, 88. Sterling

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Kompany, Laporte, Zinčenko – B. Silva, Gündogan (74. Sané), D. Silva (81. Stones) – Mahriz (57. De Bruyne), Jesus, Sterling

Hosté: Gomes – Femenía, Mariappa, Cathcart, Holebas – Hughues (75. Cleverley), Capoue, Doucouré, Pereyra (69. Success) – Deulofeu (68. Gray), Deeney

Karty

Domácí: D. Silva

Hosté: Doucouré, Femenía

Rozhodčí

Friend – Hatzidakis, Wilkes

Stadion

Wembley Stadium (Londýn)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud