18. května 2019 • 20:54

Slovácko nevyužilo přesilovku a Svědík zuřil: Hráči to tvrdě pocítí

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen minutu a půl. Tak krátká byla tiskovka slováckého trenéra Martina Svědíka, během níž ale stihl vyjádřit úplně všechno. „Je pro mě neakceptovatelné, co jsme tady předvedli,“ láteřil trenér týmu z Uherského Hradiště po bezgólové remíze na Dukle. Svědík se omluvil fanouškům za mdlý výkon jeho chlapců v dlouhé přesilovce: ač poslední Dukla hrála od 23. minuty bez vyloučeného obránce Daniela Součka, bod ubránila celkem v pohodě.



„Hodně mě mrzí, jakým výkonem a jakou kvalitou se mužstvo prezentovalo. Chtěl bych se za to fanouškům omluvit,“ pravil Svědík nakvašeně.

Slovácko bylo na Dukle v komfortní pozici. Od úterý mělo jistou záchranu a na Julisce hrálo většinu zápasu přesilovku poté, co obránce Daniel Souček těsně před vápnem zezadu srazil rozběhnutého Tomáše Zajíce. Jenže z toho byla jen remíza 0:0…

„Od 23. minuty jsme hráli v přesile, přesto jsme nebyli schopní vytvořit si trvalý tlak nebo gólové šance,“ láteřil Svědík. Nezmínil neprůstřelného brankáře Dukly Matúše Hrušku: když už se Slovácko dostalo do zakončení, slovenský gólman nepovolil. Zvládl dvě jedovaté střely Jana Kalabišky, šikovně rozehraný přímák Dominika Janoška i ránu Filipa Hološka.

„Nic moc zápas. Nedali jsme gól a vlastně si ani pořádně nenahrávali. Měli jsme víc držet míč a otáčet hru, což se nám nedařilo. Červená pro soupeře nás měla nabudit, ale to se bohužel nestalo,“ litoval záložník Jan Navrátil.

SESTŘIH: Dukla - Slovácko 0:0. Domácí v deseti ubojovali bod
Video se připravuje ...

„Bohorovnost, nekvalita, nekoncentrovanost,“ vypočítával Svědík hříchy svých chlapců. „Stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Jsem na mužstvo opravdu hodně nazlobený a myslím, že to dostane velice tvrdě pocítit.“

A Dukla? Ač už měla v kapse nechtěnou vstupenku do druhé ligy, od posledního domácího zápasu sezony čekala víc. „Chtěli jsme vyhrát, ale nakonec jsme byli rádi i za bod. Po červené jsme se kousli a ubránili aspoň remízu,“ líčil stoper Michal Bezpalec.

„Nejvíc si cením toho, jakým způsobem se kluci semkli a odpracovali to. To, že jsme soupeře po Součkově vyloučení nepustili do žádné vyložené situace, je pro mě velký bonus,“ chválil trenér Roman Skuhravý.

O jeho budoucnosti se má rozhodnout v příštím týdnu. „Čekají mě jednání s majitelem klubu,“ prozradil Skuhravý. „Jednoznačně chceme ukázat, že naše práce nebyla marná a měla smysl. V tuhle chvíli řeším jen Duklu Praha.“

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud