„Pomozte mi. Dostaňte mě odtud!“ Tak zněla první slova Hanky potom, co ji Blesk přišel navštívit na špičkovou kliniku v tuniském Sousse, kde leží od čtvrtečního kolapsu. Komunikovat jsme s ní ale mohli jen přes nemocniční sklo a telefonní sluchátko.

„Slibte mi, že mě odsud dostanete,“ zopakovala pevným hlasem několikrát, ale bylo vidět, že se jí daří mnohem lépe. Byla při smyslech, mluvila v celých větách, zatímco den předtím dala dohromady jen dvě slova. „Mám žízeň,“ dostala ze sebe jen.

„Vůbec nic si nepamatuju. Vybavuju si už jen to, že jsem se probudila tady. Cítím se mnohem lépe, ráda bych se vrátila za Jirkou do hotelu a šla na pláž,“ vzkázala přes Blesk. Manželka Jiřího Krampola (80) leží na nejlepší klinice ve městě Les Oliviers a má prvotřídní péči. Podstoupila různá vyšetření, která vyvrátila ta nejhorší podezření.

„Když jsme ji našli, měla modré rty a všichni se báli, že to bude hodně špatné. Naštěstí se ukázalo, že jí chybí jen minerály a glukóza. Dostala infuze a už je to výrazně lepší,“ řekl Blesku místní zdroj, který nechtěl být jmenován. Kdy ji pustí domů, se zatím neví. Vše záleží na místních doktorech, kteří nechtějí riskovat. Podle Krampola by to ale mohlo být v řádu dvou dnů.

Hančin vyčerpaný organismus se ozval ještě před odletem na soustředění Muže roku. Špatně se jí mělo udělat už čtyři dny předtím v kosmetickém salonu. Přesto byla rozhodnutá jet a nabrat síly. První den v Tunisku na sobě ještě nedala nic znát.

Sice se jí špatně chodilo kvůli pochroumané noze a evidentně do sebe nemohla dostat moc jídla, ale komunikovala. Druhý den už se ale neobjevila, a i když bylo venku nádherně, zdržovala se jen na pokoji. Bohužel byla tak zesláblá, že nešlo jen zavolat lékaře. Museli ji přenést do taxíku a odvézt na místní kliniku, kde je doteď.

Fotogalerie
38 fotografií