Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Seniorka se topila v bazénu, lidé jen plavali kolem: Mysleli si, že cvičí!

Autor: Jan Doležal, rc - 
19. května 2019
06:31

Na pokraji smrti se ocitla osmdesátiletá seniorka, která si šla zaplavat do bazénu v Hradci Králové a začala se topit. Místo okamžité pomoci se však dočkala pouze netečnosti ostatních. Lidé si několik minut jen prohlíželi bezvládné tělo! Mysleli si totiž, že trénuje techniku plavání. 

Na záběrech, které zveřejnila TV Prima, je patrné, jak starší žena plave k okraji bazénu. Po pár vteřinách ale voda odnáší její bezvládné tělo s hlavou pod hladinou zpět, zřejmě už v tu chvíli ztratila vědomí. Muž plavající kolem se po seniorce ohlédl, ale neudělal nic. Podobně (ne)zareagovalo i několik dalších lidí. Nehybné tělo si prohlížely i děti z plaveckého kroužku!

Návštěvníci si prý mysleli, že seniorka cvičí techniku plavání. „Paní plavala v rohu bazénu, normálně splývala a nejevila známky, že by se měla topit,“ argumentoval TV Prima vedoucí bazénu Stanislav Bydžovský. 

Pomoc ale nakonec přece jen přišla, protože naštěstí ne všichni návštěvníci bazénu byli tak otřesně neteční. Jakmile ženu vytáhli z vody, začali ji okamžitě oživovat. Po pěti minutách resuscitaci vystřídali záchranáři, a když seniorka začala dýchat, převezli ji do nemocnice. Na bezpečnost dbají podle vedoucího bazénu dva plavčíci, kteří vykonávají tzv. vodní dozor. „To je pro padesátimetrový bazén dostatečný počet,“ dodal. 

Zaměstnankyně bazénu uvedla, že žena do bazénu přišla o berlích vchodem pro invalidy. „Tomu, že zprvu unikla pozornosti ostatních, se nelze divit. Okolo deváté dopoledne, kdy k tomu došlo, sem obvykle spolu s dospělými chodí třídy školních dětí,“ řekla pro deník Právo. 

sheenny ( 19. května 2019 07:43 )

Snad nečekají, že se učitele od dětí budou starat o ostatní, mají dost toho, aby udrželi dohled nad vlastníma zakama. A děti? Ty mají svých starostí dost. Plavčíci se na ni měli zajít podívat, ale ono je to taky těžký, každej si tam dělá co chce, splyva, skáče nebo se potápí. To by neustále museli běhat od jednoho k druhýmu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání