19. května 2019 • 05:00

Klíčové dny Slavie. Co ji čeká? Cesty vlakem a šance až na dvě trofeje

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
  • Slávistická radost po jedné ze vstřelených branek v utkání s PlzníSlávistická radost po jedné ze vstřelených branek v utkání s PlzníFOTO: Michal Beranek / Sport

    Tak už dnes? Fotbalisté Slavie mohou v Ostravě definitivně oštemplovat svou vládu ve FORTUNA:LIZE mistrovským titulem. Stačí relativně málo – neprohrát na půdě soužícího se Baníku a bude vymalováno. Před sebou má klíčový týden celé sezony. Co ji čeká?

  • Neděle 19. května

    Zápas s Baníkem, který může rozhodnout o slávistickém titulu ve FORTUNA:LIZE, má výkop v 15.00. Stejně jako zápas druhé Plzně v Liberci. Ještě večer po utkání se červenobílý tým vrací zpátky do Prahy, kam by měl dorazit vlakem mezi desátou a jedenáctou hodinou večer. Bude se na kolejích slavit? Slávisté doufají, že své celosezonní úsilí dotáhnou k vytouženému cíli. „Věřím tomu, ale je to fotbal, stát se může cokoliv,“ zůstává opatrný kouč Jindřich Trpišovský.

    SÁZKAŘSKÉ TIPY: Slavia na Baníku vyhraje a získá titul. Sparta s Jabloncem padne
    Video se připravuje ...

  • Pondělí 20. května

    Mužstvo se bude v těchto dnech chystat v Praze na finále MOL Cupu. V pondělí je na programu regenerace. Červenobílí zvažovali variantu, že by zůstali na Moravě, protože ve středu hrají finále domácího poháru v Olomouci, ale vrátí se do Prahy. Ať už budou mít titul jistý, nebo ne. „Za ten rok jsme toho nacestovali tolik a strávili tolik času na hotelech, že se kluci chtějí vrátit domů,“ vysvětluje slávistický trenér.

    S hráči si na tréninku tradičně zahrál i trenér Jindřich TrpišovskýFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Úterý 21. května

    Den před finále MOL Cupu opět nasedne výprava Slavie opět do vlaku, pak odjede do Olomouce na zápas o další trofej proti Baníku Ostrava.

    Slávistická radost po výhře nad Jabloncem v podání Jindřicha Trpišovského a Vladimíra CoufalaFoto Michal Beranek / Sport

  • Středa 22. května

    Finále MOL Cupu proti Baníku Ostrava na Andrově stadionu, výkop v 19.15. Ve hře je první trofej, na kterou si mohou oba týmy sáhnout. Ligový pohár se bude předávat až po posledním zápase. Zpátky do Prahy vyrazí až den po zápase.

    Slávistický obránce Michal Frydrych v souboji s Jiřím Fleišmanem z Baníku OstravaFoto Sport Michal Beránek

  • Neděle 26. května

    Poslední zápas sezony, domácí derby se Spartou (od 15.00). Pokud Slavia dotáhne sezonu do mistrovského konce, bude právě tady korunována a přebere trofej pro ligového vítěze. Fanoušci rivala naopak kvůli nepovedené sezoně plánují bojkot. „Bylo by to dobré, abychom nešli do derby s tím, že by se muselo rozhodovat. Člověk nikdy neví, se Spartou je každý zápas jiný. Doufám, že to už zvládneme, ať se nemusíme stresovat do posledního kola,“ přeje si brankář Ondřej Kolář.

    SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:1. Válku v Edenu poznamenala videodivočina
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud