K. O. za necelé tři minuty. Deontay Wilder zůstává mistrem světa v těžké váze

Americký boxer Deontay Wilder obhájil v New Yorku titul mistra světa těžké váhy organizace WBC. Svého krajana Dominica Breazeala poslal k zemi hned v prvním kole. Připsal si tak 41. vítězství v profesionálním ringu a počtyřicáté uštědřil soupeři K.O.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deontay Wilder obhájil pás mistra světa těžké váhy

Deontay Wilder obhájil pás mistra světa těžké váhy | Foto: Sarah Stier-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Vyzývatel Breazeale dosud prohrál jediný zápas, před třemi lety ho knokautoval Brit Anthony Joshua, který je vlastníkem dalších tří mistrovských pásů a boxerský svět netrpělivě očekává jeho souboj s Wilderem.

Česká boxerka Fabiana Bytyqi zůstává šampionkou WBC. S Mexičankou Vargasovou remizovala

Číst článek

Ten se tentokrát v ringu příliš nezdržel. Hned v úvodu soupeře tvrdě zasáhl a další úder jeho obávané pravačky znamenal ukončení zápasu hned v prvním kole. V té době uplynuly z dvanácti kol jen dvě minuty a sedmnáct vteřin.

Třiatřicetiletý Wilder, který vstoupil do ringu o šest kilogramů těžší než při prosincové remíze s Tysonem Furym, je mistrem WBC už od ledna 2015. Pás obhájil už podeváté, ale ještě nikdy to neměl tak snadné. Třináct tisíc diváků v brooklynské hale si v sobotní noci moc boxu neužilo.

Breazeale považoval ukončení zápasu za předčasné, ale nakonec připustil, že bylo správné. „Slyšel jsem rozhodčího, jak počítá sedm a osm a to už jsem stál na nohou. V dalších kolech to mohlo být lepší. Ale rozhodčí dělá svou práci a chrání nás, abychom mohli jít do dalších zápasů,“ řekl po porážce a slíbil, že se do boje o titul vrátí.  

Wilder si byl od začátku jistý vítězstvím. „Hned po mém prvním zásahu zpomalil. Změnila se řeč jeho těla. Po tolika zápasech v ringu to už člověk pozná,“ řekl po zápase.

Oba boxeři v týdnu před utkáním nešetřili ostrými slovy na adresu soupeře, ale po krátkém boji se přátelsky objali. „Řekli jsme si různé věci, to k boxu patří. Ale v ringu je to všechno pryč. Bojujete a pak můžete soupeře obejmout a políbit. Přál bych si, aby to takhle bylo v celém světě,“ řekl Wilder. 

Dominic Breazeale šel k zemi hned v prvním kole | Foto: Sarah Stier-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme