Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová padla do druhej ligy po troch penaltách. Tréner sa na ne nevyhováral

Futbalisti Železiarní Podbrezová opúšťajú po piatich rokoch najvyššiu súťaž. Poslednou kvapkou za nevydareným ročníkom bol zápas na Myjave, v ktorom podľahli najväčšiemu súperovi v boji o záchranu Trenčínu 0:4. Podbrezovčania inkasovali tri góly z penalty.

19.05.2019 08:52 , aktualizované: 12:50
Podbrezová, smútok Foto: ,
Samuel Ďatko z Podbrezovej po prehratom zápase s Trenčínom, ktorá znamenala ich zostup tímu do druhej ligy.
debata

Tréner o jedenástkach nepolemizoval

Všetky tri penalty nariadil rozhodca Glova po fauloch na prenikajúcich trenčianskych hráčov. Okrem toho však mali Trenčania viacero šancí, ktoré nevyužili. Podbrezovský tréner Vladimír Veselý uznal, že súper vyhral zaslúžene.

„Prevýšil nás v dôraze, agresivite a osobných súbojoch, mal dosť príležitostí. Keď viedol 3:0, chceli sme ešte stretnutie zdramatizovať, ale už hral uvoľnene, dostal krídla,“ hodnotil Veselý.

Na penalty sa nevyhováral. „Nebudem o nich polemizovať. Rozhodca ich nariadil, asi boli. Bohužiaľ. Urobili sme chyby, pykali sme za ne, nemali sme súpera pustiť do pokutového územia,“ vyjadril sa podbrezovský tréner.

Jeho zverenci sa na jar v nadstavbe súťaže ešte netešili z víťazstva. Z uplynulých 21 ligových stretnutí naplno bodovali jediný raz, preto sa ocitli na dne tabuľky.

Aj pred dvoma týždňami podľahla Podbrezová súperovi, s ktorým bojovala o záchranu – Zlatým Moravciam-Vrábľom. Jediný gól padol v závere z penalty a klub podal protest proti rozhodnutiu rozhodcu Smoláka.

Generálny riaditeľ Železiarní Podbrezová Vladimír Soták sa na klubovej stránke vyjadril: „Mám podozrenie, že zápas bol ovplyvnený korupciou.“

Senica: siedma výhra za sebou

Ani Trenčania ešte nemajú istú účasť v najvyššej súťaži. Pred posledným kolom im patrí predposledné miesto a ani víťazstvo najbližší piatok v Trnave im negarantuje, že sa posunú vyššie. Hrozí im barážový zápas o udržanie s druhým tímom druhej ligy.

V súboji s Podbrezovou vyhral Trenčín len druhý raz v nadstavbe, tešil sa z plného zisku po troch prehrách.

„Sme veľmi radi, že sa nám po čase podarilo uhrať dobrý výsledok. Víťazstvo patrí hráčom, ktorí sú tu výborní a pochopili, že pre dobrý výsledok musia spraviť veľmi veľa, musia behať, hrať agresívne,“ hodnotil zatiaľ dočasný tréner AS Ivan Galád, ktorý dostal dôveru na tri stretnutia.

Výbornú šnúru natiahli Seničania, ktorí sa tešili zo siedmeho víťazstva za sebou a sú jasne najúspešnejším tímom v nadstavbe (získali v nej viac bodov aj ako Slovan). Uplynulú sobotu zdolali Zlaté Moravce-Vráble.

Situáciu im uľahčil súperov obranca Kwin Amban, ktorý si dal hneď v úvode vlastný gól a v 22. min videl červenú kartu. ViOn odohral väčšinu zápasu oslabený. Stále má reálnu šancu na záchranu, ak zvládne domáci súboj s Nitrou, alebo Trenčín nebude bodovať v Trnave.

Ružomberok má miestenku do Európy

Z bronzovej priečky a už z istej miestenky v predkole Európskej ligy sa definitívne tešia ružomberskí futbalisti.

Tretie miesto potvrdili ďalším víťazstvom nad favoritom – zdolali doma druhú Dunajskú Stredu. V nadstavbe Ružomberčania prehrali len v jednom zápase – so Slovanom na Tehelnom poli (2:3). Ale pred dvoma týždňami mu túto prehru doma vrátili (3:2). A nezdolal ich doma ani DAC (1:1).

„Ak beriem do úvahy, aký bol pohyb v našom kádri a aká je jeho šírka, myslím si, že v nadstavbe sme odohrali neuveriteľnú sériu. Odmenou je postavenie v tabuľke. Hráči bojovali, aj keď sme nemali najlepšie výsledky. Verím, že každý sa posunul o krok vpred,“ komentoval ružomberský tréner David Holoubek.

Ružomberský tím urobil za rok najvýraznejší krok dopredu. Poskočil v tabuľke o tri miesta dopredu, pred rokom skončil šiesty.

Žilinčania podobne ako vlani zostanú bez európskej súťaže a obsadia rovnako štvrté miesto. Aj napriek tomu, že zdolali Sereď a ukončili katastrofálnu sériu, v ktorej prehrali šesť stretnutí po sebe.

Sereď doma na troch štadiónoch

S neľahkou situáciou sa museli vyrovnať v tejto sezóne futbalisti Serede. Nováčik nemohol svoje zápasy odohrať na domácom štadióne, ktorý nespĺňa potrebné parametre. Za domáce prostredie si zvolil nitriansky štadión, ale v čase, keď ešte nebol dokončený, bol doma na Myjave. V uplynulom kole hrali v rovnakom čase doma Nitrania a obsadený bol aj myjavský štadión – „domácimi“ Trenčanmi. A tak Sereďania hostili Žilinčanov na bratislavských Pasienkoch. Hoci naposledy MŠK na ich pôde zdolali, teraz „doma“ rovnakému súperovi podľahli.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FK Železiarne Podbrezová