Žilina vyhlásila pre požiar mimoriadnu situáciu
19.5.2019 10:40
akt. 14.04.2020 05:14

Žilina vyhlásila pre požiar mimoriadnu situáciu

Požiar v Žiline Zdroj: Polícia SR - Žiilinský kraj (FB)
Uložiť článok
Požiar zasiahol mostné teleso a piliere Rondla.

Mesto Žilina vyhlásilo v súvislosti s nočným požiarom, ktorý zasiahol i mostné teleso a piliere Rondla, mimoriadnu situáciu. TASR to potvrdila Katarína Gazdíková, vedúca odboru tlačového a zahraničných vecí Mestského úradu v Žiline.

Polícia na sociálnej sieti informuje, že požiar spôsobil aj dopravné obmedzenie na kruhovej križovatke „RONDEL“.  

„Prejazd po križovatke je možný len od Rajca smerom do centra. Čas úplného otvorenia je zatiaľ nezistený,“ píše polícia.

Zasahovalo 20 hasičov

V blízkosti Rondla na železničnej zastávke Žilina-Záriečie v noci na nedeľu horelo. Požiar hasičom nahlásili krátko pred 1.30 h a zasiahol plastové prepravky naplnené slamou, z ktorých bol postavený priestor na divadelné predstavenia. Informovala TASR Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). 

„Požiar sa rýchlo rozšíril na mostné teleso a piliere Rondla. Na mieste zasahovalo takmer 20 hasičov zo Žiliny a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, ktorým sa požiar podarilo zlikvidovať," opísala Križanová.

Rondel je podľa nej pre cestnú a železničnú dopravu uzatvorený, na mieste sa nachádza statik, zasadať bude aj krízový štáb. Situáciou sa bude zaoberať i expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Ministerstva vnútra SR, nakoľko škodu predbežne vyčíslili na viac ako 200.000 eur.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.