Pohodička s přáteli, objevování nových známých, k tomu něco dobrého k pití, fajn nálada a muziky, kolik jen vaše uši poberou. Také už ve vzduchu cítíte, jak se blíží festivalová sezona? První akce potěší milovníky hudby v regionu už v květnu, v Chomutově chystají Otevřeno, v Lounech Antikotel.

Na festival Antikotel se mohou milovníci hudby těšit v areálu lounské restaurace Stromovka 24. a 25. května. „Letos je Antikotli 15 let. Dostane občanský průkaz a oslaví to ve velkém stylu. Tento ročník se chystá zahrát 24 kapel,“ láká na každoroční přehlídku lounských hudebních skupin a hostů jeden z pořadatelů Vojtěch Petržilka. „V pátek přijedou zahrát Terne Čhave, kteří vás zaručeně roztančí, v sobotu zapaříte na Hentai Corporation. Budou též funkoví Shoe Cut a rappeři Kabaret Kajbar,“ zve Petržilka s tím, že zahraje i kapela z Maďarska a chybět nebude ani slam poetry.

„Z Lounských se můžeme těšit třeba na jubilanty Flower Cover, kteří oslaví 10 let působení na scéně. Hrát bude také Beruška, BluesAble nebo Blues 6, melodičtí metalisté Deaken a uvidíme i zcela nové tváře, skupiny Blitkyßkytky a Gympies. Chybět nebudou ani Furt rovně, Nevýpar kovatjezd, Joe Purple nebo Urban Turban,“ vypočítává domácí lákadla Vojtěch Petržilka.

Antikotel nabídne i doprovodný program. Nová bude elektro stage pod inundačním mostem, pro děti je připraven Antikotlík, soutěže, tvoření, chystají se výtvarná a hudební dílna.

Maxi limuzína vyrobená ze starých škodovek, Škoda MB 1000
Unikát! Nadšenec rozřízl škodovku vejpůl a vyrobil z ní luxusní limuzínu

Chomutovský multižánrový festival Otevřeno nabídne hudbu i divadlo v několika dnech a doslova po celém městě. „Směs nejrůznějších hudebních žánrů, řada pódií na různých místech města, netradiční divadlo, trochu neobyčejná jevištní legrace. Tvůj oblíbený hudební mix, takové je Otevřeno,“ představuje festival Věra Fryčová, jednatelka pořádající společnosti Kultura a sport Chomutov.

Otevřeno bude probíhat na mnoha místech Chomutova od 24. května do 8. června, nabídne 24 koncertů a dvě divadla. Už 16. ročník zahájí v pátek 24. května v Hřebíkárně PSH a Hot Pants. Další koncerty budou v Kulisárně či v letním kině.

"V letním kině zahrají v pátek 7. června Minus 123 minut, Xavier Baumaxa, Povodí Ohře nebo Tata Bojs,“ láká Fryčová.

Tak bavil festival Otevřeno loni: 

Perličku chystají pořadatelé na sobotu 25. května do atria knihovny. Od 16 hodin tam zahraje Will Johns, synovec Erica Claptona a George Harrisona.

Celý program Otevřena pak v sobotu 8. června od 21.30 hodin na náměstí 1. máje zakončí muzikálové představení Dracula v podání chomutovské základní umělecké školy.