Hlavní obsah

Dahlmeierová se po konci s biatlonem chystá na cestu kolem světa

Garmisch-Partenkirchen

Po rozhodnutí skončit s biatlonem má německá hvězda Laura Dahlmeierová velké plány a jedním z nich je podniknout cestu kolem světa. Užívá si volného času pro své další koníčky v horách.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Laura Dahlmeierová v akci.

Článek

"Sice už jsem sportovcem v důchodu, ale ještě jsem nepřešla na sporty důchodců," napsala se smajlíkem k fotografii ze skialpinistické túry. Konec kariéry oznámila v pátek v pouhých 25 letech. Sedminásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka už neměla v biatlonu další cíle.

"Teď se chci na několik měsíců vydat na cestu kolem světa. Bez tréninkového plánu a přesných termínů. Jen tak se nechat unášet, aniž bych měla špatné svědomí, že jsem vynechala trénink," svěřila se jedna z nejlepších biatlonistek posledních let listu Bild am Sonntag.

Na mistrovství světa před dvěma lety v Hochfilzenu rodačka z Garmisch-Partenkirchenu získala rekordních pět zlatých medailí, pouze ve sprintu ji porazila Gabriela Koukalová. Česká hvězda nezávodí už dvě sezony, k biatlonu se nevrátila po zdravotních problémech s achilovkami a lýtkovými sval

Reklama

Související témata: