Slavia remizovala v Ostravě 0:0 a po dvou letech slaví titul. Plzni nepomohla ani výhra v Liberci

Fotbalisté pražské Slavie remizovali v předposledním kole ligové nadstavby v Ostravě bez branek a získali pátý titul v samostatné historii. V dalších zápasech porazila Plzeň Liberec 2:0 a Sparta Jablonec stejným výsledkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Ostrava (Aktualizováno: 16:50 19. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia Praha - mistr ligy 2018/2019

Slavia potřebuje na Baníku získat k titulu bod | Zdroj: ČTK

Slavia do utkání nenastoupila ve své úplně nejsilnější sestavě, jen na lavičce náhradníků zůstali například kapitán Milan Škoda, Jaromír Zmrhal nebo Alex Král. V základní sestavě se naopak po delší době objevil Petr Ševčík a na hrotu útoku dostal prostor Mick van Buren.

ONLINE: Baník Ostrava - Slavia 0:0

Číst článek

I Baník vzhledem ke středečnímu finále Mol Cupu pošetřil například Nemanju Kuzmanoviče či Milana Baroše, kteří zůstali jen na lavičce, zatímco další útočník Dame Diop v nominaci na utkání vůbec nebyl. Na hrotu ostravského útoku tak operoval Ondřej Šašinka.

První šanci zápasu měla v 10. minutě Slavie. Po centru od rohového praporku hlavičkoval Tomáš Souček, reflexní zákrok však předvedl ostravský brankář Jan Laštůvka. Neuběhly ani dvě minuty a sešívaní měli další velkou šanci. Na bránu postupoval z levé strany Ibrahim Traoré, ale technickou střelou zadní tyč přestřelil.

Poté se hra trochu uklidnila a hrálo se především okolo středu hřiště, ve 27. minutě se pokusil z dálky zahrozit Souček, jeho přízemní střelu ale Laštůvka bez větších problémů vyrazil. První poločas tak byl spíše bojem s minimem fotbalových momentů a do šaten se šlo za bezgólového stavu.

I druhý poločas začali lépe slávisté, v 51. minutě se dostal k míči Josef Hušbauer a vypálil křížnou ránu, kterou Laštůvka vyrazil na roh. O malou chvíli později měla Slavie další dobrou příležitost, opět však bez vstřelené branky. Jan Bořil vypálil zpoza vápna, ostravští obránci ale střelu srazili jen k Hušbauerovi, který prověřil Laštůvku.

V 59. minutě už se slávisté radovali, tomu však učinil přítrž čárový rozhodčí. Miroslav Stoch nahrával před prázdnou bránu van Burenovi, celé akci však předcházel ofsajd, kvůli kterému branka nakonec uznána nebyla.

Jediná gólová šance Baníku přišla až v 87. minutě, kdy se Kuzmanovič opřel do odraženého míče z nějakých třiceti metrů, jeho projektil ale vyškrábl Ondřej Kolář výborným zákrokem.

Do konce utkání už se nic nestalo a Slavie mohla slavit zisk titulu.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:2

Na stadionu Slovanu se za Plzeň gólově prosadili v sedmé minutě Tomáš Hořava a v poslední minutě další záložník Patrik Hrošovský z penalty. Plzeň potvrdila, že se ji na Liberec daří a v lize s ním neprohrála potřinácté za sebou.

Viktoria, která v tabulce skončí na druhém místě, uzavře skupinu o titul za týden doma proti Baníku.

Sparta Praha - FK Jablonec 2:0

V zápase mezi již jistě třetí pražskou Spartou a již jistě čtvrtým Jabloncem o nic nešlo, oprávněnost třetí příčky prvoligové tabulky nakonec potvrdili Letenští, kteří porazili Severočechy 2:0 díky gólům obránců Lukáše Štetiny a Ondřeje Zahustela.

Utkání příliš fanoušků nepřitáhlo a provázely ho navíc protesty proti klubovému vedení. Transparent „15 let s Křetínským = 15 let tichého smutku“ vystřídal po dvaceti minutách další žádající demisi klubových šéfů s doprovodnými fotografiemi manažerů s výjimkou sportovního ředitele Tomáše Rosického.

V závěru zápasu vyměnili fanoušci v domácím kotli tichý protest za házení dýmovnic a bylo po klidné atmosféře. Zápas musel být dokonce na chvíli přerušen, poté navíc otřásla stadiónem ohlušující petarda.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:

Baník Ostrava - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Dobrovolný - Zelinka (video). ŽK: Van Buren (Slavia). Diváci: 11 869.
Sestavy:
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Hrubý, Jirásek, Holzer (80. J. Šašinka) - O. Šašinka (58. Kuzmanovič). Trenér: Páník.
Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Traoré - Stoch (90. Zmrhal), Hušbauer, Ševčík (83. Frydrych) - Van Buren (72. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 7. Hořava, 90. Hrošovský z pen. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Kotalík - Adam (video). ŽK: Musa, Oscar - Pernica, Kopic, Řezník, Hořava, Chorý. Diváci: 4488.
Sestavy:
Liberec: Ngyuen - Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš - Breite, Oscar - Potočný (70. Micovčák), Sýkora, Pešek (46. Koscelník) - Musa (64. Pázler). Trenér: Hornyák.
Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Limberský (55. Pačinda) - Hořava, Hrošovský - Kopic (80. Petržela), Kayamba, Kovařík - Beauguel (72. Chorý). Trenér: Vrba.

Sparta Praha - FK Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 12. Štetina. 57. Zahustel. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Pečenka - Královec (video). ŽK: Kanga (Sparta). ČK: 40. Hovorka (Jablonec). Diváci: 7215.
Sparta: Heča - Zahustel (78. Chipciu), Radakovič (88. Plechatý), Štetina, Hanousek - Karlsson, Hašek, Kanga, Frýdek, Hložek - Tetteh (56. Čivič). Trenér: Horňák.
Jablonec: Hanuš - Holeš, Hovorka, Kubista, Sobol - Hübschman (65. Pilík) - Kratochvíl, Trávník (88. Peřina), Považanec, Jovovič (78. Pluštil) - Doležal. Trenér: Rada

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme