Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zeman je zrůda, kterou je nutné podřezat, napsal politik ODS. Fiala zuří

Autor: Hana Langrová, Tereza Malecká - 
19. května 2019
13:20

ODS „zúčtuje“ s předsedou své organizace v Jesenici u Prahy a zastupitelem Martinem Langem, který ve svém facebookovém statusu hrubě urážel prezidenta Miloše Zemana. Lang se neudržel poté, co poslanci definitivně schválili zdanění církevních náhrad a o hlavě státu mluvil jako o „druhém Hitlerovi“ a napsal, že „je nutné ho podřezat“. Předseda občanských demokratů Petr Fiala Blesk Zprávám řekl, že Langovy výroky jsou neakceptovatelné. Jeho budoucnost má teď v ruce středočeská ODS, pod kterou Jesenice spadá.

Lang napsal ostrý status tři dny poté, co Sněmovna přehlasovala senátní veto a definitivně potvrdila, že církve budou platit daně z náhrad od státu. Na svůj profil ho vyvěsil po 23. hodině. O poslancích, kteří zdanění náhrad podpořili, napsal mimo jiné, že jsou to „smradlavá, proradná prasata“ a že „takové zrůdy  je nutné pozabíjet, aby svou morální zrůdností nenakazili zbytek národa.“

Ještě ostřeji se pak opřel do prezidenta Zemana, který zdanění církevních náhrad podepsal.  „Debilní senilní bolševik Zeman se rozhodl zákon podepsat a je třeba ho zabít též. Ideálně takovou zrůdu podřezat, jako přestárlou svini a nechat vykrvit a poté spálit,“ zuřil Lang.

Status předsedy jesenické ODS Martina Langa Status předsedy jesenické ODS Martina Langa | repro Facebook

Odsouzeníhodný exces, zní z ODS

Langovo vyjádření nadzvedlo vedení jeho domovské ODS. Předseda středočeské organizace  a poslanec Jan Skopeček se o něm dozvěděl až od Blesk Zpráv. Příspěvek označil za nepřijatelný, navíc je prý v zásadním rozporu s hodnotami ODS. „Nemám pro takový nechutný projev jakoukoliv omluvu, ani pokud by byl učiněn pod vlivem omamných látek, což bylo první, co mě napadlo, když jsem příspěvek pana Langa viděl,“ řekl Blesk Zprávám Skopeček s tím, že i když ODS se Zemanem v mnoha věcech nesouhlasí, Langovo vyjádření byl ojedinělý, odsouzeníhodný exces.

A zuří i předseda občanských demokratů Petr Fiala. „Politik se nemůže takto vyjadřovat ani sám za sebe. Ty výroky byly naprosto nepřijatelné. Jednoznačně odmítáme jeho názor a postavíme se tak, jak má politická strana nástroje,“ řekl Blesk Zprávám Fiala. Podle něj je teď „míček“ na straně středočeské organizace. „ODS má 14 tisíc členů a nelze dopředu zajistit, aby někdo z nich neudělal, s prominutím, úlet. Máme mechanismy i přesvědčení, že tímto způsobem se nedá komunikovat ve veřejném prostoru. Budeme se tím dál zabývat, protože tohle možné není,“ doplnil Fiala.

Jesenický politik na názoru trvá

Langův status už není na jeho facebooku veřejně dostupný, jeho kopie ale po sítích koluje dál. Blesk Zprávám navíc politik řekl, že názory nemění. „Hitler vyvolával nenávistné štvavé kampaně vůči židům a Slovanům. Bolševický režim vůči církvím, sedlákům a podnikatelům. No a prezident Zeman vyvolává štvavou kampaň nejen vůči církvím,“ řekl jesenický politik.

Podle jeho mínění je Miloš Zeman nebezpečný. „Zeman se podobá Hitlerovi i v tom, že naprosto nectí smlouvy uzavřené mezi svobodnými subjekty. Ale kvůli dodržování těchto smluv, a zákony jsou pouze klonem smluv, kdy nejvyšší smlouva v daném státě je Ústava, si lidé prapůvodně stát vůbec zřídili. Stát má garantovat dodržování zákonů a smluv,“ doplnil Lang pro Blesk Zprávy a odkázal na Listinu základních práv a svobod. „Normálně by policie měla prezidenta stíhat pro podvod a loupež s velkou škodou. Prezident je však beztrestný,“ dodal jesenický politik.

Vulgarity a ostrá slova komunálního politika nadzvedla mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka, který se obrátil na policii. „Tohle je jednoznačně případ pro orgány činné v trestním řízení, věc už jsem předal bezpečnostním orgánům.“

Zdanění finančních náhrad protlačila na konci dubna ve Sněmovně vládní koalice ANO a ČSSD za podpory KSČM a SPD, když přehlasovala veto Senátu. Církve mají platit od příštího roku. ODS patřila k nejhlasitějším odpůrcům zákona, ve Sněmovně padala slova o bezpráví a krádeži. Prezident zákon podepsal na začátku května. Konečné slovo ale bude mít Ústavní soud. Lidovci, kteří stížnost iniciují, sesbírali 38 senátorských podpisů. Podání podpořili kromě senátorů KDU-ČSL zástupci ODS, ČSSD a klubu Senátor 21. Další stížnost připravují senátoři STAN.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

badot ( 29. července 2019 11:47 )

To, že Zeman je lidská zrůda naprosto souhlasím. U té druhé části nadpisu si myslím, že to nebude zapotřebí. Vyšší moc je moudrá...

va45 ( 21. května 2019 11:55 )

Na to aby člověk odešel ze světa dobrovolně a svým rozhodnutí nepotřebuje eutanazii.Dle tvého příspěvku asi za to může Babiš.Bože do koho jsi to duši dal.

va45 ( 21. května 2019 11:47 )

Co podřezat tebe.Šlo by to?

marmat ( 20. května 2019 20:10 )

Tento pán způsobil super-šok i lidem, kteří Zemana nemusej....a co kolegové na radnici v Jese­nici­....př­ekváp­ko??? nebo tam "normálka" ???

marmat ( 20. května 2019 20:03 )

Naprosto neuvěřitelnej skandál Světového kalibru je opravdu mediálně něžně "hýčkán"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa