Hlavní obsah

Eibar - Barcelona 2:2Messi slaví další úspěch, drtivě ovládl pořadí střelců La Ligy. Real na závěr padl

Praha
Aktualizováno

Mistrovská Barcelona remizovala v závěrečném 38. kole španělské fotbalové ligy 2:2 s Eibarem. Lionel Messi dal oba góly a s 36 brankami ovládl potřetí za sebou a pošesté v kariéře pořadí střelců La Ligy. Argentinec navýšil rozdíl před druhým spoluhráčem Luisem Suárezem a Karimem Benzemou z Realu na 15 branek, což je největší odstup v historii soutěže.

Foto: Vincent West, Reuters

Lionel Messi se postaral o oba góly Barcelony

Článek
Fotogalerie

Eibar od 20. minuty vedl, ale pětinásobný držitel Zlatého míče Messi si v rozmezí dvou minut dvakrát zaběhl za obranu a otočil vývoj utkání. Krátce před pauzou srovnal na konečných 2:2 parádní dalekonosnou ránou De Blasis.

Eibar v desátém vzájemném utkání po postupu do první ligy poprvé s Barcelonou neprohrál a obsadil v konečném pořadí španělské ligy 12. místo. Katalánci upravili náskok před druhým Atléticem na 11 bodů.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté Barcelony se radují z branky

Real podtrhl mizernou sezonu

Real Madrid zakončil nevydařenou sezonu domácí porážkou 0:2 s Betisem Sevilla. Hostující svěřenci trenéra Setiéna dokázali v tomto ročníku zvítězit na hřišti obou nejúspěšnějších španělských klubů Realu i Barcelony, což se naposledy povedlo Mallorce v ročníku 2002/03.

Největší šanci prvního poločasu měl po půlhodině hry Benzema, křížnou střelou ale trefil pouze tyč. Skóre otevřeli v 61. minutě hosté, na konci rychlého protiútoku našel Guardado před bránou Lorena a španělský útočník poslal míč přesně pod břevno.

Foto: Juan Medina, Reuters

Betis se s ligový m ročníkem rozloučil výhrou na Realu

Pojistku přidal proti svému bývalému klubu v 75. minutě střídající Jesé. "Bílý balet" prohrál v sezoně 18 soutěžních utkání, což bylo nejvíc od sezony 1995/96. Betis se výhrou vyhoupl do horní poloviny tabulky a zakončil soutěž na desátém místě.

Španělská fotbalová liga - 38. kolo:
Real Madrid - Betis Sevilla 0:2 (61. Loren, 75. Jesé),
Eibar - FC Barcelona 2:2 (20. Cucurella, 45. De Blasis - 31. a 32. Messi).

Reklama