19. května 2019 • 15:04

Gladiátoři dostali lekci: v souboji neporažených uspěli pražští Lions

Autor: afo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být vyrovnaný zápas. Bitva dvou dosud neporažených týmů Paddock ligy. Prague Lions přijeli na hřiště Vysočiny Gladiators potvrdit roli favoritů. Gladiators jsou naopak největším překvapením tohoto ročníku a jejich raketový start nikdo nečekal. Vzájemný duel ukázal, že Lions byli do role favoritů pasováni právem. Vysočinu porazili vysoko 48:13.



Statistiky hovořily jasně. Proti sobě nastoupil nejlepší útok a nejlepší obrana. A pražský tým na hřišti nováčka ligy svého soupeře rozhodně nic podcenil. „Klobouk dolů před tím, co tady dokázali za poslední dobu,” pochválil soupeře hlavní trenér Lions Zach Harrod. „Respekt k soupeři byl obrovský, ale strach nulový,” doplnil obránce Linos David Michálek.

Útočnou smršť vedl quarterback Michael Hayes. Ten otevřel skóre zápasu pro Lions běhovým touchdownem. Do poločasu stihli skórovat ještě další pražští hráči. Gladiators se tentokrát v útoku nedokázali prosazovat a s míčem se po hřišti neposouvali. Výjimkou byl povedený útok z konce prvního poločasu, který zakončili touchdownem Petra Čermáka. První poločas tak skončil 20:7 pro Lions.

Když ale favorit navýšil v úvodu třetí čtvrtiny skóre na 27:7, bylo téměř jasné, že o vítězi zápasu je rozhodnuto. Obrana Lions dokázala držet soupeře v dostatečné vzdálenosti od vlastní endzóny. Naopak útok Lions dál pokračoval v útočné smršti. Další touchdowny si připsali Stevens a Hayes.

Lions si vybudovali náskok ve skupině Západ a jsou blízko domácímu semifinále. Naopak skupina Východ se zamotala. Na Gladiators doráží Steelers, kteří stále bojují o první místo ve skupině, které zaručuje domácí semifinále.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud