Milan Škoda překonal rekord a stal se legendou Slavie | SK Slavia Praha
Více

Milan Škoda překonal rekord a stal se legendou Slavie

Slávistický kanonýr nastoupil proti Baníku do svého 200. ligového zápasu za Slavii! V historických tabulkách tak překonal Davida Hubáčka a vytvořil nový rekord!

První utkání za Slavii odehrál Milan Škoda před více než sedmi lety, 18. 2. 2012, kdy po přestupu z Bohemians 1905 nastoupil v červenobílém dresu na hřišti Příbrami. Na premiérový gól čekal osm zápasů až do předposledního kola sezony proti Hradci, kterému ale dokázal vstřelit hned dvě branky.

Po roční anabázi na pozici stopera v sezoně 2013/14 se vrátil na hrot útoku a hned v následující sezoně se zapojil do boje o trofej nejlepšího ligového střelce, soupeřům nakonec nastřílel celkem 19 branek. Vítězství v soutěži o nejlepšího kanonýra na tuzemské scéně ale získal až o dvě sezony později, kdy brankáře soupeřů pokořil patnáctkrát a spolu s cennou trofejí navíc oslavil i zisk svého prvního ligového titulu.

Jubilejní 50. ligový gól v sešívaném dresu vsítil Milan Škoda 25. 2. 2017 v památném utkání na hřišti Příbrami, ve kterém Slavia zvítězila 8:1. V dresu Slavie sešívaná jednadvacítka dosud vstřelila 72 ligových gólů, ke kterým přidala 21 asistencí! 

Dvoustým ligovým startem se navíc sešívaný kapitán osamostatnil na čele historických tabulek v počtu odehraných ligových utkání za Slavii v samostatné české lize! 

O jeden zápas tak překonal další legendu Slavie Davida Hubáčka, současný trenér sešívaných brankářů Radek Černý má odehráno o sedm utkání méně. Z aktivních hráčů Slavie může Milana Škodu v dohledné době dotáhnout pouze Jaromír Zmrhal, který v červenobílém dresu naskočil na ligové trávníky do 183 zápasů.

TOP 10Počet startů v české lize v dresu Slavie
Milan Škoda200
David Hubáček199
Radek Černý193
Jaromír Zmrhal183
Karel Piták176
Jiří Lerch175
Martin Latka168
Stanislav Vlček168
Radek Bejbl167
Lukáš Došek154

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články