Hlavní obsah

Polský politik vrazil policistovi nůž do zad

– Krakov

Radní polského města Busko Lukasz Szumilas napadl v sobotu nožem dva policisty, kteří byli přivolání k narušování veřejného pořádku. Busko leží asi 50 kilometrů severovýchodně od Krakova.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jednomu z policistů třiatřicetiletý politik několikrát vrazil nůž do zad a způsobil mu závažné zranění, druhému poranil ruku. Muži hrozí až 25 let vězení za pokus o vraždu. O případu informoval v neděli náměstek polského ministra spravedlnosti Patryk Jaki.

Policisté byli v sobotu přivoláni před místní obchod, kde si údajně hrál nějaký muž s nožem. Když k němu přijeli policisté, došlo ke konfliktu. Podle videa, které bylo zveřejněno na Twitteru, se nejprve dařilo policistovi muže zpacifikovat, pak ale útočník získal převahu, na policistu nalehl, ze zadní kapsy vytáhl nůž a bodl. V dalším útoku mu zabránili lidé, kteří do té doby konfliktu přihlíželi.

Posléze se ukázalo, že útočník byl místní radní.

Muž skončil ve vazbě a soud zamítl i stížnost na oprávněnost zadržení.

Kandidaturu Szumilase v minulosti podpořila i někdejší polská premiérka Beata Szydlová a taktéž Patryk Jaki. „Tehdy jsem netušil, že tento člověk spáchá tak závažný zločinů reagoval Jaki na kritiku. Muži prý nepomohou ani fotografie s významnými politiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám