Komentár Ľubomíra Jaška: Blaha ja farbistý, ostatní sú hejteri
19.5.2019 19:00
akt. 01.08.2019 12:54

Komentár Ľubomíra Jaška: Blaha ja farbistý, ostatní sú hejteri

Svet podľa Blahu Zdroj: David Ištok/Aktuality.sk
Uložiť článok
Nedeľné prejavy schizofrénie nie sú nič veselé. Podľa Roberta Fica sú Blahove fejsbukové pohľady na svet len prejavom farbistého slovníka. V tej istej relácii vyzval k opatreniam proti nenávisti šírenej v internetových diskusiách.

Nenávisť je jedna

Zdá sa, že právo na „farbisté vyjadrenia“ nie je univerzálne. Kým predseda parlamentného výboru si ich môže dovoliť, ostatní obyvatelia virtuálnych svetov majú sekať dobrotu a pekne zostať pri nefarbistej slušnosti.

Podľa Fica hejty píšu „zakomplexovaní idioti, ktorí majú tridsať rokov a žijú v detskej izbe.“ To mala byť Blahova charakteristika? Nepomýlil sa jeho stranícky šéf vo veku?

Fico potvrdil, že Blahove úlety mu nevadia. Tušenia boli správne. Potrebuje aj takýto uletený hlas, aby neprišiel o tvrdé jadro fanúšikov. V dnešnej situácii sa každý hlas počíta.

Mohol ho tolerovať potichu. Namiesto toho však zvolil veľmi trápnu obhajobu.

Farbistý slovník je niečo iné ako chronické urážanie všetkých okolo, primitívne zjednodušovanie a hra na premúdreho filozofa, ktorý je v skutočnosti iba frustrovaným jedovatým panákom.

Nenávisť je iba jedna. Nemožno ju premenovať len preto, lebo ju produkuje poslanec, ktorý to dostal ako tajnú stranícku úlohu.

Právo na farby

Ak je Blaha v poriadku, potom majú právo na svoj „farbistý hejt“ aj všetci ostatní. Takisto len trochu preháňajú, skúšajú metafory, zveličovaním chcú zdôrazniť chyby politikov a ich rozhodnutí.

Skúšajú štýly a žánre. Hrajú sa s farbami, lebo nudný postreh predsa nikoho nezaujme a konflikt je korením života - aj toho na internete.

Bitka o Blahu (medzi Pellegrinim a Ficom) bola chvíľu zaujímavá práve a len tým, že sa ocitli kvôli farbistému poslancovi proti sebe. Skúsenosť však nepustí.

Takáto postavička nemôže byť ani náhodou dôvodom na väčšiu vojnu alebo zásadnejší posun vo vývoji pozícií medzi premiérom a predsedom Smeru. 

Ak dostanú internetoví hejteri stopku, Blaha v tej chvíli dostane špeciálnu výnimku, lebo budúcnosť Smeru je viac ako láska a porozumenie.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Aktuality.sk Plus
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.